Product

Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής Γ΄ ενιαίου λυκείου

Product

Μαθηματικά και φυσική

Μαθηματικά και σχολικά μαθηματικά

Κωδικός:
112816
Description: 

Τί είναι τα μαθηματικά; Ποια είναι η σχέση τους με τις φυσικές επιστήμες; Ποια η φύση και το περιεχόμενο των σχολικών μαθηματικών; Ποια η σχέση μαθηματικών και σχολικών μαθηματικών; Ποιος ο τρόπος που συγκροτούνται νοητικά τα μαθηματικά αντικείμενα; Ποιες οι ρίζες του κονστρουκτιβισμού και ποιες οι δυσκολίες εφαρμογής του στην τάξη; Υπάρχει "ισότητα στη μαθηματική εκπαίδευση" ή καλυμμένη επιλεκτικότητα; Πόσο ρεαλιστικό είναι το "Μαθηματικά για όλους" και για τι είδους "μαθηματικά" πρόκειται;

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τί είναι τα μαθηματικά; Ποια είναι η σχέση τους με τις φυσικές επιστήμες; Ποια η φύση και το περιεχόμενο των σχολικών μαθηματικών; Ποια η σχέση μαθηματικών και σχολικών μαθηματικών; Ποιος ο τρόπος που συγκροτούνται νοητικά τα μαθηματικά αντικείμενα; Ποιες οι ρίζες του κονστρουκτιβισμού και ποιες οι δυσκολίες εφαρμογής του στην τάξη; Υπάρχει "ισότητα στη μαθηματική εκπαίδευση" ή καλυμμένη επιλεκτικότητα; Πόσο ρεαλιστικό είναι το "Μαθηματικά για όλους" και για τι είδους "μαθηματικά" πρόκειται; Απαντήσεις σε αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα μπορεί να βρει ο αναγνώστης στο παρόν βιβλίο, ένα βιβλίο με προφανή χρησιμότητα για αρκετούς λόγους: - Γιατί η αντίληψη κάποιου για το τι είναι τα μαθηματικά επηρεάζει και την αντίληψη του για τον τρόπο που πρέπει να διδαχθούν, αλλά και την ίδια τη διδασκαλία του. Ο τρόπος που τα παρουσιάζει κανείς αποτελεί ένδειξη του τι πιστεύει ότι είναι σημαντικό σε αυτά. - Γιατί η βελτίωση της μαθηματικής εκπαίδευσης προϋποθέτει πλήρως καταρτισμένους εκπαιδευτικούς σε σχέση με όλες τις διαστάσεις των μαθηματικών και των σχολικών μαθηματικών: επιστημολογικές, ψυχολογικές, κοινωνιολογικές. - Γιατί σε μια εποχή που η εκπαίδευση τείνει να συνδεθεί όλο και περισσότερο με τους νόμους της αγοράς, οποιαδήποτε κριτική πρέπει να είναι τεκμηριωμένη προκειμένου να δημιουργήσει τις προοπτικές για μια νέα αντίληψη, στην οποία η εκπαίδευση θεωρείται όχι απλώς προσφερόμενη υπηρεσία αλλά και δικαίωμα του πολίτη.
Subtitle: 
Επιστημολογική και κοινωνιολογική προσέγγιση της μαθηματικής εκπαίδευσης
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-605-2
Book pages: 
390
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ευγενία Κολέζα είναι μαθηματικός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Louis Pasteur του Στρασβούργου. Διδάσκει διδακτική των μαθηματικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών σε θέματα Διδακτικής των Μαθηματικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και κριτής σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει ένα μεγάλο αριθμό άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει συγγράψει βιβλία.

Subtitle: 
Επιστημολογική και κοινωνιολογική προσέγγιση της μαθηματικής εκπαίδευσης
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-605-2
Book pages: 
390
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο