Product

Μακεδονικός Αγώνας, Παύλος Μελάς

Product

Μακεδονίς

Μακεδονίς

Κωδικός:
82155
Manufacturer: 
Description: 

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια δεν θα ήταν ίσως δυνατό να καταγραφεί με επάρκεια η καλλιτεχνική δραστηριότητα στο βασίλειο των αρχαίων Μακεδόνων.
Η γνώση μας για το τμήμα αυτό του βορειοελλαδικού χώρου περιοριζόταν, εκ των πραγμάτων, σε λιγοστά και διάσπαρτα, μέσα στο χρόνο, μνημεία.

16,21 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια δεν θα ήταν ίσως δυνατό να καταγραφεί με επάρκεια η καλλιτεχνική δραστηριότητα στο βασίλειο των αρχαίων Μακεδόνων. Η γνώση μας για το τμήμα αυτό του βορειοελλαδικού χώρου περιοριζόταν, εκ των πραγμάτων, σε λιγοστά και διάσπαρτα, μέσα στο χρόνο, μνημεία. Με τις ευρείας κλίμακας συστηματικές ανασκαφές των τελευταίων δεκαετιών στην Αιανή, τη Βεργίνα, το Δίον, την Πέλλα, την Πύδνα, τον Όλυμπο και αλλού και με ένα πλήθος σωστικές ανασκαφές σε προϊστορικές και ιστορικές θέσεις της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, τα σκόρπια μνημεία που ήταν από παλαιότερα γνωστά εντάσσονται πια σε σύνολα νέων ευρημάτων, πλουτίζοντας την αρχαιολογική μας γνώση με πλήθος νέων δεδομένων. Με τη μορφή ενός σχεδιάσματος, περισσότερο, παρά μιας εξαντλητικής αξιοποίησης όλου του υπάρχοντος και συνεχώς αυξανόμενου αρχαιολογικού υλικού, το παρόν επιχειρεί να εντάξει την καλλιτεχνική παραγωγή της αρχαίας Μακεδονίας στο ιστορικό της πλαίσιο, και απευθύνεται, κυρίως, στο ευρύ κοινό: στον μέσο, δηλαδή, αναγνώστη που παρακολουθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής δραστηριότητας στον βορειοελλαδικό χώρο -κυρίως μετά το εύρημα της Βεργίνας- και δικαιώνει -με την εντυπωσιακή αύξηση της παρουσίας του στους αρχαιολογικούς χώρους- τον κοινωνικό ρόλο της αρχαιολογικής επιστήμης.
Subtitle: 
Ιστορία και τέχνη στην αρχαία Μακεδονία
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-374-221-Χ
Book pages: 
141
Book Dimensions: 
22χ24
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Ιστορία και τέχνη στην αρχαία Μακεδονία
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-374-221-Χ
Book pages: 
141
Book Dimensions: 
22χ24
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο