Product

Μακεδόνες και Παναθήναια

Product

Μακεδονία

Μακεδόνες πολέμαρχοι συμπολεμιστές του Αλέξανδρου

Κωδικός:
42633
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο αυτό ερευνάται η ζωή και η δράση των πρωτομάχων της ανατολικής εποποιίας, που όχι μόνο έγιναν διάσημοι δίπλα στον Αλέξανδρο, αλλά και συντέλεσαν αποφασιστικά στη διάδοση και ανάπτυξη του Ελληνιστικού πολιτισμού. Οι περισσότεροι έδρασαν κυρίως μετά το θάνατο του αρχηγού της εκστρατείας και συνέβαλαν στην αλλαγή του ρου της ιστορίας. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, όμως όλοι άφησαν άναυδους τους συγχρόνους τους με τη στρατιωτική, πνευματική και κοινωνική τους δράση.

35,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Στο βιβλίο αυτό ερευνάται η ζωή και η δράση των πρωτομάχων της ανατολικής εποποιίας, που όχι μόνο έγιναν διάσημοι δίπλα στον Αλέξανδρο, αλλά και συντέλεσαν αποφασιστικά στη διάδοση και ανάπτυξη του Ελληνιστικού πολιτισμού. Οι περισσότεροι έδρασαν κυρίως μετά το θάνατο του αρχηγού της εκστρατείας και συνέβαλαν στην αλλαγή του ρου της ιστορίας. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, όμως όλοι άφησαν άναυδους τους συγχρόνους τους με τη στρατιωτική, πνευματική και κοινωνική τους δράση. Τα ονόματα των συμπολεμιστών του Αλέξανδρου συνδέονται και με άλλους πρωταγωνιστές της εποχής αυτής -δημόσιους άνδρες, στρατηγούς και ναύαρχους, επιστήμονες και καλλιτέχνες που έθεσαν τα θεμέλια της νέας εποχής, η οποία αποτελεί τομή και παράλληλα μια νέα αφετηρία θεώρησης της ιστορικής διαδικασίας (χαρακτηριστικά της η ίδρυση νέων πόλεων, η διάδοση της ελληνικής γλώσσας, η ανάπτυξη της επιστήμης, του εμπορίου και των ανταλλαγών, η διεύρυνση του δουλικού θεσμού). Αυτά έγιναν μέσα σε περίπλοκες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που αναλύονται στις σελίδες του βιβλίου, με τρόπο που φωτίζει παράλληλα την πολιτιστική και πολιτική ανάπτυξη της περιόδου αυτής που άφησε βαθιά ίχνη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο συγγραφέας στηρίζεται όχι μόνο στις ελληνορωμαϊκές και ανατολικές πηγές, αλλά και στην επιστημονική ανίχνευση με βάση τις έρευνες που έκανε στις χώρες της Ανατολής (Ινδία, Πακιστάν, Ιράν, Αφγανιστάν κ.ά.), καθώς και στις άλλοτε σοβιετικές δημοκρατίες.
Subtitle: 
Μια νέα διερεύνηση
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-219-085-5
Book pages: 
431
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Τσιμπουκίδης γεννήθηκε το 1921. Σπούδασε ιστορία και φιλολογία. Πήρεν τον τίτλο του διδάκτορα φιλοσοφίας στην ιστορία (Ph. D. 1967) στο Ινστιτούτο Ασιανολογίας της Ακαδημίας Επιστημών (Μόσχα). Από το 1970 ως το 1976 υφηγητής ιστορίας στο ίδιο Ινστιτούτο. Μετά τη δεύτερη επιστημονική διατριβή του με θέμα "Ελλάδα και Ανατολή" ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ επικρατείας (Doctorat d'etat) στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Ακαδημίας Επιστημών (1977). Από το 1977 ως το 1987 Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Διδάκτωρ Ιστορίας.
Έχει πάρει μέρος σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Στη Διεθνή Συνδιάσκεψη της ΟΥΝΕΣΚΟ "Για την κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη της Κεντρικής Ασίας" (Οκτώβρης1972) εισηγήθηκε με θέμα "Η σύνθεση του Ελληνικού και Ανατολικού πολιτισμού". Στο 29ο Διεθνές Συνέδριο Ασιανολόγων (Παρίσι, Ιούλης 1973) μίλησε με θέμα "Οράματα και πραγματικότητες του Ελληνοβακτριανού κράτους". Έκανε επίσης επιστημονικές εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή φόρουμ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της ΟΥΝΕΣΚΟ για τη μελέτη των πολιτισμών της Κεντρικής Ασίας, καθώς και στο Ιράν, Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Ανατολής.
Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, στα αγγλικά και στα αραβικά.

Subtitle: 
Μια νέα διερεύνηση
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-219-085-5
Book pages: 
431
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο