Product

Μάντσεστερ

Product

Μαντώ Μαυρογένη

Μαντώ

Κωδικός:
74986
Manufacturer: 
Description: 

Η Μαντώ βυθίζεται στη δυστυχία ενώ αναζητά την ευτυχία της... Ο Αντώνης βασανίζεται από τον ανεκπλήρωτο έρωτα... Ο πατέρας θυσιάζει την περιουσία του προκειμένου να εξασφαλίσει την ευτυχία της κόρης του, την ίδια στιγμή που ο σύζυγός της θυσιάζει την οικογενειακή ευτυχία για να εξασφαλίσει τη σωτηρία των ιδανικών του.
Μια τοιχογραφία ανθρώπινων χαρακτήρων, ένα μωσαϊκό ψυχολογικών διαθέσεων, μια ιστορία αγάπης γραμμένη με φόντο την Αθήνα της αντιπαροχής και της εσωτερικής μετανάστευσης, σε μια ταραγμένη εικοσιπενταετία που καταλήγει στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η Μαντώ βυθίζεται στη δυστυχία ενώ αναζητά την ευτυχία της... Ο Αντώνης βασανίζεται από τον ανεκπλήρωτο έρωτα... Ο πατέρας θυσιάζει την περιουσία του προκειμένου να εξασφαλίσει την ευτυχία της κόρης του, την ίδια στιγμή που ο σύζυγός της θυσιάζει την οικογενειακή ευτυχία για να εξασφαλίσει τη σωτηρία των ιδανικών του. Μια τοιχογραφία ανθρώπινων χαρακτήρων, ένα μωσαϊκό ψυχολογικών διαθέσεων, μια ιστορία αγάπης γραμμένη με φόντο την Αθήνα της αντιπαροχής και της εσωτερικής μετανάστευσης, σε μια ταραγμένη εικοσιπενταετία που καταλήγει στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ζωή και ο θάνατος, ο έρωτας και το μίσος, η ελπίδα και το αδιέξοδο, στροβιλίζονται σε έναν αδιάκοπο χορό, όπου οι ήρωες του μυθιστορήματος πασχίζουν να καθυποτάξουν τα πάθη της καρδιάς τους και τις ορμές της ψυχής τους. Την ώρα που όλα μοιάζουν να έχουν τελειώσει, η ελπίδα ξαναγεννιέται μέσα από το σμίξιμο δύο ανθρώπων που καταργούν τα σύνορα του χρόνου για να λυτρώσουν έναν παλιό έρωτα.
Subtitle: 
Με της ψυχής τα μάτια: Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8229-24-3
Book pages: 
596
Book Dimensions: 
23χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελευθερία Παρασκευαΐδου-Λιαρούτσου γεννήθηκε στη Μήθυμνα Λέσβου.
Οι γονείς της ήταν πρόσφυγες μικρασιάτες. Σήμερα ζει στη Αθήνα.
Εργάστηκε ως υπάλληλος σε συμβολαιογραφεία και υπήρξε ενεργό μέλος του γυναικείου κινήματος.
Το πρώτο μυθιστόρημά της, "Με τα φτερά της αθωότητας", κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Εντός" το 1999 και ακολούθησαν διαδοχικές εκδόσεις του.
¨Εχει ασχοληθεί με την ποίηση. Υπάρχουν πολλά ποιήματά της ανέκδοτα, όπως και ένα ακόμα μυθιστόρημά της υπό έκδοση.

Subtitle: 
Με της ψυχής τα μάτια: Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8229-24-3
Book pages: 
596
Book Dimensions: 
23χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο