Product

Μαρξισμός μια επανεκτίμηση

Product

Μαρξισμός, κομμουνισμός και δυτική κοινωνία

Μαρξισμός, αναρχισμός και αυτοδιαχείριση

Κωδικός:
31887
Manufacturer: 
Description: 

Προϊόν του σαπισμένου καπιταλισμού ο σύγχρονος αναρχισμός, κάθε άλλο παρά αντισύστημα όπως διατείνονται οι οπαδοί του, μα "υποκατάστημα" του συστήματος για "άτακτα παιδιά", θα συντροφεύει το γεννήτορά του έως το θάνατο και θα ενταφιασθεί μαζί του. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να υποσταλεί η σημαία της εναντίον του πάλης. Αντίθετα, χρέος είναι να καταδεικνύεται πάντα ο αντιεπιστημονικός κι αντεπαναστατικός του χαρακτήρας οι κοινωνικές, πολιτικές και ιδεολογικές του ρίζες...

14,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Προϊόν του σαπισμένου καπιταλισμού ο σύγχρονος αναρχισμός, κάθε άλλο παρά αντισύστημα όπως διατείνονται οι οπαδοί του, μα "υποκατάστημα" του συστήματος για "άτακτα παιδιά", θα συντροφεύει το γεννήτορά του έως το θάνατο και θα ενταφιασθεί μαζί του. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να υποσταλεί η σημαία της εναντίον του πάλης. Αντίθετα, χρέος είναι να καταδεικνύεται πάντα ο αντιεπιστημονικός κι αντεπαναστατικός του χαρακτήρας οι κοινωνικές, πολιτικές και ιδεολογικές του ρίζες... Οι αντιδραστικοί συκοφαντούν τον Κομμουνισμό και τον ταυτίζουν με τον αναρχισμό. Ο χαρακτηρισμός, άλλωστε, "αναρχοκομμουνιστικά στοιχεία" είναι συνηθισμένος στο λεξιλόγιο των εχθρών κ6θε λαϊκού αγώνα και διεκδίκησης. Ψέμα ασύστολο! Αν θέλαμε να μιλήσουμε με όρους της φιλολογίας, θα λέγαμε ότι ο αναρχισμός έχει τόση σχέση με τον Κομμουνισμό, όση με την αυθεντική λογοτεχνία οι σωρηδόν εκδιδόμενοι, τα τελευταία χρόνια, "πεζογράφοι", και με το γνήσιο ύφος οι (παντελώς ατάλαντοι) μανιεριστές. Τελικός σκοπός αυτού του βιβλίου, στο οποίο προέχει ο θεωρητικός φωτισμός των εξεταζόμενων ζητημάτων, είναι να ανασκευασθεί ο σύγχρονος αναρχισμός και οι εκβλαστήσεις του, να καταδειχθεί, μέσα από την πολεμική, ο διαλεκτικός, επαναστατικός χαρακτήρας του γίγνεσθαι και να προβάλει εξοπλισμένος με τα επιστημονικά δεδομένα της εποχής μας, ακμαίος κι επίκαιρος, ο Μαρξισμός-Λενινισμός.
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-7107-64-0
Book pages: 
474
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ανδρέας Σκαμπαρδώνης γεννήθηκε στη Μυρσίνη Ηλείας. Το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου μένει στην Αθήνα. Δημοσίευσε κατά το παρελθόν δύο νεανικά βιβλία, τις βασικές θέσεις των οποίων τις αναπτύσσει στα κατοπινά κείμενά του. Το πρώτο ώριμο έργο του είναι το "Μαρξισμός, αναρχισμός και αυτοδιαχείριση" (Παρασκήνιο 2000).

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-7107-64-0
Book pages: 
474
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο