Product

Ματίς

Product

Ματοβαμμένος μεσημβρινός

Ματίς - Πικάσο

Κωδικός:
87553
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο Mατίς και ο Πικάσο αναγνωρίστηκαν ευρύτατα στη διάρκεια της ζωής τους.
Αποτέλεσαν πολιτιστικά είδωλα, και ξεχώρισαν όχι μόνο για τη διαφορετική τους τέχνη,
αλλά και για τον διαφορετικό τρόπο ζωής τους.
Ο Ματίς, γνωστός για την έντονη ανάγκη του για μοναξιά, για την ευπρέπεια και την
διακριτικότητά του, δημιούργησε μια τέχνη που υπερέβαινε την καθημερινότητα και μετέφερε

20,36 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Mατίς και ο Πικάσο αναγνωρίστηκαν ευρύτατα στη διάρκεια της ζωής τους. Αποτέλεσαν πολιτιστικά είδωλα, και ξεχώρισαν όχι μόνο για τη διαφορετική τους τέχνη, αλλά και για τον διαφορετικό τρόπο ζωής τους. Ο Ματίς, γνωστός για την έντονη ανάγκη του για μοναξιά, για την ευπρέπεια και την διακριτικότητά του, δημιούργησε μια τέχνη που υπερέβαινε την καθημερινότητα και μετέφερε έναν αισθησιασμό που κατοικούσε σε ένα φανταστικό και αιθέριο βασίλειο. Αντίθετα, ο Πικάσο έγινε παράδειγμα έντονου ερωτισμού, θεατρικότητας της τέχνης ως ενός μέσου αυτοβιογραφικής εξομολόγησης που συχνά ήταν φορτισμένη με βία και εκρηκτικό συναισθηματισμό. Στο βιβλίο "Ματίς - Πικάσο", ο Τζακ Φλαμ ερευνά τις συναρπαστικές, ανταγωνιστικές, παράλληλες ζωές των δύο αυτών καλλιτεχνών, και τη διαφορετική στάση τους απέναντι στη σημασία του καλλιτεχνικού μεγαλείου, απέναντι στις γυναίκες που αγάπησαν, και τελικά, απέναντι στο θάνατο. Ο Τζακ Φλαμ εξετάζει τις πολύπλοκες σχέσεις και την τέχνη των δύο γιγάντων του μοντερνισμού του 20ού αιώνα, μέσα από ένα συνδυασμό σχολαστικής ιστορικής έρευνας και διορατικής ψυχολογικής ανάλυσης.
Subtitle: 
Αντίζηλοι και φίλοι
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7990-92-7
Book pages: 
426
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζακ Φλαμ είναι διακεκριμένος καθηγητής Τέχνης και Ιστορίας της Τέχνης στο Βrooklyn College και στο Graduate Center of the City of New York. Έχει γράψει πολλά βιβλία πάνω στην Ευρωπαϊκή και Αμερικανική τέχνη του 19ου και 20ου αιώνα, ανάμεσά τους τα: "Matisse on art", "Matisse: the man and his art, 1869-1918", και
"Les peintures de Picasso: Un theatre mental".
Δίνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο και τιμήθηκε με τους τίτλους Guggenheim Fellowship και Senior Fellowship από το ίδρυμα National Endowment of Humanities.

Subtitle: 
Αντίζηλοι και φίλοι
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7990-92-7
Book pages: 
426
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο