Product

Μεγάλη Βρεταννία ένα ξενοδοχείο-σύμβολο

Product

Μεγάλη γραμματική και ορθογραφία της νεοελληνικής γλώσσας

Μεγάλη γη

Κωδικός:
22502
Description: 

Στο μυθιστόρημα περιγράφονται οι ταλαιπωρίες και οι αγώνες των ελληνικών πληθυσμών της Σοβιετικής Ένωσης στην περίοδο των διωγμών τους απ' το σταλινικό καθεστώς, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και μετά τη λήξη του, στα χρόνια της προσπάθειας για επούλωση των τραυμάτων που άφησε πίσω της η γερμανική Κατοχή. Οι Έλληνες γνωρίζουν την καταπίεση, τις φυλακίσεις και την εξορία στα πιο απόμακρα μέρη της χώρας, αλλά και τον πόλεμο, τη μάχη στο μέτωπο με τους Γερμανούς, και τη μάχη στα μετόπισθεν για την επιβίωση.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Στο μυθιστόρημα περιγράφονται οι ταλαιπωρίες και οι αγώνες των ελληνικών πληθυσμών της Σοβιετικής Ένωσης στην περίοδο των διωγμών τους απ' το σταλινικό καθεστώς, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και μετά τη λήξη του, στα χρόνια της προσπάθειας για επούλωση των τραυμάτων που άφησε πίσω της η γερμανική Κατοχή. Οι Έλληνες γνωρίζουν την καταπίεση, τις φυλακίσεις και την εξορία στα πιο απόμακρα μέρη της χώρας, αλλά και τον πόλεμο, τη μάχη στο μέτωπο με τους Γερμανούς, και τη μάχη στα μετόπισθεν για την επιβίωση. Πλήθος χαρακτήρες περιγράφονται σ΄ αυτό το χειμαρρώδες μυθιστόρημα του Πολυνείκη Σιδηρόπουλου, που βασίζεται στα γεγονότα μιας φοβερής περιόδου. Άλλοι διατήρησαν την τιμή και την αξιοπρέπειά τους, κι άλλοι δείλιασαν ή γύρεψαν τον εύκολο δρόμο...
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-05-0867-4
Book pages: 
531
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Πολυνείκης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε το 1933 στο Nοβοροσίσκ στα παράλια της Mαύρης Θάλασσας, στον Πόντο. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Bλαντικαυκάζ (Kαύκασος) και σενάριο στο Πανεπιστήμιο της Mόσχας. Eργάστηκε για χρόνια στη ρωσική τηλεόραση ως σεναριογράφος ταινιών μικρού μήκους και έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα στη Mόσχα. Eίναι ο μόνος Έλληνας συγγραφέας-μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Pωσίας. Σήμερα ζει στην Aθήνα.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-05-0867-4
Book pages: 
531
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο