Product

Μεγάλοι περιηγητές της Αθήνας

Product

Μεγάλοι Ρώσοι ζωγράφοι 1920-2010

Μεγάλοι ποιητές

Κωδικός:
84054
Manufacturer: 
Description: 

Πάντα ένιωθα δέος μπροστά στη μεγαλοσύνη του ανθρώπινου πνεύματος. Και πιστεύω πως το ίδιο πρέπει και οφείλει να νιώθει ο καθένας μας.
Ωθούμενη απ' αυτό το κίνητρο, αποφάσισα να γράψω αυτές τις βιογραφίες "Μεγάλων ποιητών" - μεγάλων ποιητών απ' όλες τις γωνιές του κόσμου και από την πιο βαθιά αρχαιότητα έως τις ημέρες μας.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως οι μοναδικοί "Μεγάλοι ποιητές" είναι αυτοί με τους οποίους ασχολήθηκα. Όχι. Υπάρχουν -ευλογία για την ανθρωπότητα- κι άλλοι πολλοί, εξίσου μεγάλοι, εξίσου θαυμαστοί και "αθάνατοι".

7,63 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πάντα ένιωθα δέος μπροστά στη μεγαλοσύνη του ανθρώπινου πνεύματος. Και πιστεύω πως το ίδιο πρέπει και οφείλει να νιώθει ο καθένας μας. Ωθούμενη απ' αυτό το κίνητρο, αποφάσισα να γράψω αυτές τις βιογραφίες "Μεγάλων ποιητών" - μεγάλων ποιητών απ' όλες τις γωνιές του κόσμου και από την πιο βαθιά αρχαιότητα έως τις ημέρες μας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως οι μοναδικοί "Μεγάλοι ποιητές" είναι αυτοί με τους οποίους ασχολήθηκα. Όχι. Υπάρχουν -ευλογία για την ανθρωπότητα- κι άλλοι πολλοί, εξίσου μεγάλοι, εξίσου θαυμαστοί και "αθάνατοι". Εγώ απλώς - για λόγους, ας πούμε, πρακτικούς - πήρα αντιπροσωπευτικά έναν Μεγάλο Ποιητή από κάθε γωνιά της γης. Η προτίμησή μου, όσο κι αν, φαινομενικά, μοιάζει να προέρχεται από υποκειμενική κρίση και αξιολόγηση - ωστόσο δεν παύει να 'χει και μια αντικειμενικότητα. [...] (Από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Ζαρατούστρα, Αχνατόν, Ησαΐας, Λι Πο, Σαπφώ, Βιργίλιος, Μουχάμαθ Χαφίζ, Θερβάντες, Σαίξπηρ, Γκαίτε, Πούσκιν, Πόε, Στρίντμπεργκ, Ρεμπώ, Ταγκόρ
Publications Date: 
1999
Book pages: 
229
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ποιήτρια, πεζογράφος και δοκιμιογράφος, η Γκράτσια Σπύρου Δεπούντη, αξιώθηκε να δει τα βιβλία της να μπαίνουν στα σπίτια. Σαράντα βιβλία, όλων των κατηγοριών (ποίηση, πεζογραφία, παιδική λογοτεχνία, θεατρικά, μελέτες, δοκίμια) έχει στο ενεργητικό της. Γεννήθηκε στη Δράμα από γονείς Ισπανούς. Τα παιδικά και εφηβικά χρόνια της τα πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο της βιβλίο, ποιήματα, κυκλοφόρησε το 1972 με τον τίτλο "Αντίδωρο ψυχής". Έκτοτε δε σταμάτησε να γράφει. Ποιήματά της μεταφράστηκαν στα γαλλικά, ισπανικά και πολωνικά.

Subtitle: 
Ζαρατούστρα, Αχνατόν, Ησαΐας, Λι Πο, Σαπφώ, Βιργίλιος, Μουχάμαθ Χαφίζ, Θερβάντες, Σαίξπηρ, Γκαίτε, Πούσκιν, Πόε, Στρίντμπεργκ, Ρεμπώ, Ταγκόρ
Publications Date: 
1999
Book pages: 
229
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο