Product

Μετεωρολογικά φαινόμενα και κλίμα στο Βυζάντιο

Product

Μετέωρος μοντερνισμός

Μετέωρος ζήλος

Κωδικός:
108600
Manufacturer: 
Description: 

Στον τόμο αυτό έχουν συγκεντρωθεί κείμενα που πραγματεύονται όψεις της προτεσταντικής, ιεραποστολικής παρέμβασης στην νεοελληνική κοινωνία και εκπαίδευση κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Μέσα από τη μελέτη άγνωστων ή λιγότερο γνωστών αρχειακών πηγών και βιβλίων της εποχής, που βρίσκονται σε αρχειακές συλλογές ή βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιχειρείται η ανίχνευση αυτή της γιγαντιαίας ιεραποστολικής προσπάθειας, την οποία ανέλαβαν αγγλικές και αμερικανικές εταιρείες, με σκοπό τον εκπροτεσταντισμό της οικουμένης.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στον τόμο αυτό έχουν συγκεντρωθεί κείμενα που πραγματεύονται όψεις της προτεσταντικής, ιεραποστολικής παρέμβασης στην νεοελληνική κοινωνία και εκπαίδευση κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Μέσα από τη μελέτη άγνωστων ή λιγότερο γνωστών αρχειακών πηγών και βιβλίων της εποχής, που βρίσκονται σε αρχειακές συλλογές ή βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιχειρείται η ανίχνευση αυτή της γιγαντιαίας ιεραποστολικής προσπάθειας, την οποία ανέλαβαν αγγλικές και αμερικανικές εταιρείες, με σκοπό τον εκπροτεσταντισμό της οικουμένης. Έναν από τους σταθμούς αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε και η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα το νεοελληνικό κρατίδιο που γεννήθηκε μετά την Επανάσταση του 1821. Η ίδρυση σχολείων (Σχολή Hill στην Αθήνα, Φιλελληνικόν Παιδαγωγείον Σύρου, σχολεία στο Άργος, στη Τήνο, στην Αρεόπολη), στα οποία εκπαιδεύτηκαν δάσκαλοι και δασκάλες και έλαβαν την εγκύκλια κατάρτιση πλήθος ελληνοπαίδων, η διάδοση χιλιάδων σχολικών και προτεσταντικών βιβλίων και φυλλαδίων, το κήρυγμα και η φιλανθρωπία, αποτέλεσαν τα μέσα για την πραγματοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου οράματος. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Προτεσταντική προπαιδεία και νεοελληνική εκπαίδευση κατά το 19ο αιώνα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8295-21-1
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντώνης Σμυρναίος είναι διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει Νεοελληνική Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ενώ εισηγήσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Νεοελληνική Ιστορία, στην Ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης, στη Διδακτική της Ιστορίας και στη Φιλοσοφία της Παιδείας.

Subtitle: 
Προτεσταντική προπαιδεία και νεοελληνική εκπαίδευση κατά το 19ο αιώνα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8295-21-1
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο