Product

Μετανεωτερικές επ-όψεις

Product

Μετάνοια

Μετανεωτερικότητα και Εκκλησία

Κωδικός:
70745
Manufacturer: 
Description: 

Στην εποχή της μετα-νεωτερικότητας το πρόβλημα που συζητείται, είναι εκείνο της παγκοσμιοποίησης, των καταπιεστικών δηλαδή δομών μιας υπερεθνικής οικουμένης, η οποία διοικείται πολιτικά, οργανώνεται οικονομικά και σχεδιάζεται επιστημονικά, διαχέεται και πολλαπλασιάζεται ηλεκτρονικά (internet κ.λπ.), μιας οικουμένης η οποία χωρίς ευαισθησία στην πολιτιστική ιδιαιτερότητα υπακούει στη λογική της δύναμης με στόχο τον πλήρη έλεγχο, που καταπνίγει τη ζωή και απειλεί τον πλανήτη γη.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στην εποχή της μετα-νεωτερικότητας το πρόβλημα που συζητείται, είναι εκείνο της παγκοσμιοποίησης, των καταπιεστικών δηλαδή δομών μιας υπερεθνικής οικουμένης, η οποία διοικείται πολιτικά, οργανώνεται οικονομικά και σχεδιάζεται επιστημονικά, διαχέεται και πολλαπλασιάζεται ηλεκτρονικά (internet κ.λπ.), μιας οικουμένης η οποία χωρίς ευαισθησία στην πολιτιστική ιδιαιτερότητα υπακούει στη λογική της δύναμης με στόχο τον πλήρη έλεγχο, που καταπνίγει τη ζωή και απειλεί τον πλανήτη γη. Σ' αυτό το μοντέλο η παγκόσμια χριστιανική ιεραποστολή, με τη βοήθεια του βιβλικού όρου "οίκος", αντιπαραθέτει ο όραμα μιας άλλης οικουμένης, που θεμελιώνεται στο σύνολο των σχέσεων και όχι των δομών, το όραμα δηλαδή μιας οικουμένης που είναι έκφραση ζωντανής αλληλεπίδρασης, και όχι αυτονομίας των νόμων που οδηγούν στον θάνατο. Το όραμα μιας οικουμένης στην οποία οι άνθρωποι πάσης φυλής και γλώσσας, ο κόσμος των Ορθοδόξων και των ετεροδόξων, των χριστιανών και των πιστών των άλλων θρησκευμάτων, των πιστών και των απίστων, των δικαίων και των αμαρτωλών, είναι δημιουργήματα του ενός Θεού. Το όραμα μιας οικουμένης που ζει με τη βεβαιότητα ότι η γη είναι κατοικήσιμη, επειδή ο Θεός έχει συνάψει τη διαθήκη του με όλη την κτιστή δημιουργία· μιας οικουμένης που καθοδηγείται από την ελπίδα ότι ο ίδιος ο Θεός "εσκήνωσεν εν ημίν" (Ιω. 1,14).
Subtitle: 
Η πρόκληση της Ορθοδοξίας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-328-184-0
Book pages: 
159
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτρος Βασιλειάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945. Είναι καθηγητής της Καινής Διαθήκης στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., στο οποίο διδάσκει και τα μαθήματα της Ιεραποστολικής και του διαθρησκειακού διαλόγου.
Είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (WOCATI), μέλος των συνοδικών επιτροπών "Λειτουργικής Αναγέννησης" και "Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων" της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ένας εκ των μεταφραστών της Καινής Διαθήκης στη νέα ελληνική γλώσσα.
Συνέγραψε 14 βιβλία και πάνω από 150 ειδικές επιστημονικές μελέτες, μεγάλο μέρος των οποίων μεταφράστηκε σε 10 γλώσσες.

Subtitle: 
Η πρόκληση της Ορθοδοξίας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-328-184-0
Book pages: 
159
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο