Product

Με τη Γλαύκη στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας

Product

Με τη γλώσσα των χεριών

Με τη γλώσσα του θεάτρου

Κωδικός:
128127
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας προσπαθεί να δώσει στην εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα μια σύγχρονη και καινοτόμο διάσταση διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας με αναφορά στις μεθόδους της επικοινωνίας της διερευνητικής δραματοποίησης, στην ερμηνεία και τη λειτουργία των δομικών χαρακτηριστικών και τεχνικών του θεάτρου.

20,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας προσπαθεί να δώσει στην εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα μια σύγχρονη και καινοτόμο διάσταση διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας με αναφορά στις μεθόδους της επικοινωνίας της διερευνητικής δραματοποίησης, στην ερμηνεία και τη λειτουργία των δομικών χαρακτηριστικών και τεχνικών του θεάτρου. Στη μεθοδολογία της έρευνας ακολουθείται μια στέρεη διαδικασία, που εγγυάται την αξιοπιστία των ευρημάτων. Τα συμπεράσματα της έρευνας, όπως αυτά καταγράφονται και αναλύονται, στηρίζονται σε δραστηριότητες και βιωματικές προσεγγίσεις, με κυρίαρχες κατευθύνσεις τη δραματοποίηση, τη διερευνητική μέθοδο, την επικοινωνιακή χρήση της γλώσσας, με παράλληλη αναφορά, επίσης, στη μη λεκτική επικοινωνία των μαθητών. Το βιβλίο επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα της καθημερινής διδακτικής πράξης, να καινοτομήσει και να καταθέσει ιδέες, ώστε να γίνουν αντικείμενο εφαρμογής και συζήτησης.
Subtitle: 
Η διευρευνητική δραματοποίηση στη διδασκαλία της γλώσσας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-04-3641-Χ
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σίμος Παπαδόπουλος είναι παιδαγωγός - εμψυχωτής θεάτρου και εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με σπουδές στις επιστήμες της αγωγής και στην παιδαγωγική του θεάτρου.

Subtitle: 
Η διευρευνητική δραματοποίηση στη διδασκαλία της γλώσσας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-04-3641-Χ
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο