Product

Μην πειράζετε τα σκυλάκια

Product

Μην πείτε στη μητέρα μου ότι είμαι στη διαφήμιση, με νομίζει πιανίστα σε ένα μπορντέλο

Μην πεις πως ήταν όνειρο

Κωδικός:
88449
Αuthor: 
Description: 

Έχοντας πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες αντίτυπα, το μυθιστόρημα "Μην πεις πως ήταν ένα όνειρο" αναδεικνύει τον Τερένσι Μόις σε έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς της ισπανικής λογοτεχνίας και επιβεβαιώνει το ασίγαστο ενδιαφέρον του κεντρικού του θέματος: τη βασίλισσα Κλεοπάτρα VII και τους παθιασμένους της έρωτες με το στρατηγό Μάρκο Αντώνιο. Ολόγυρά τους, οι περιπέτειες μιας πόλης μυθικής: της Αλεξάνδρειας. Και τα ερείπια μιας Αιγύπτου που αφανίζεται μπροστά στην επέλαση του ρωμαϊκού ιμπεριαλισμού.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Έχοντας πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες αντίτυπα, το μυθιστόρημα "Μην πεις πως ήταν ένα όνειρο" αναδεικνύει τον Τερένσι Μόις σε έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς της ισπανικής λογοτεχνίας και επιβεβαιώνει το ασίγαστο ενδιαφέρον του κεντρικού του θέματος: τη βασίλισσα Κλεοπάτρα VII και τους παθιασμένους της έρωτες με το στρατηγό Μάρκο Αντώνιο. Ολόγυρά τους, οι περιπέτειες μιας πόλης μυθικής: της Αλεξάνδρειας. Και τα ερείπια μιας Αιγύπτου που αφανίζεται μπροστά στην επέλαση του ρωμαϊκού ιμπεριαλισμού. Η ιστορία και η μυθοπλασία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα μεγαλειώδες τρίπτυχο πάνω στον έρωτα, το θάνατο και την πτώση των αυτοκρατοριών, μέσω ενός συναρπαστικού περίπλου στον κόσμο της αρχαιότητας. Τα περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα του μυθιστορήματος "Μην πεις πως ήταν ένα όνειρο" ("No digas que fue un suenο", Premio Planeta, 1986) κατατάσσουν αναμφισβήτητα τον Τερένσι Μόις ανάμεσα στους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς της ισπανικής λογοτεχνίας. Έπειτα από αυτό το ρεκόρ πωλήσεων, το μυθιστόρημα "Το όνειρο της Αλεξάνδρειας" ("El suenο de Alejandria") επανεπιβεβαιώνει τη μαεστρία του στο ιστορικό μυθιστόρημα. Παρ' όλα αυτά, το ξεκίνημά του υπήρξε πολύ διαφορετικό.
Subtitle: 
Αντώνιος και Κλεοπάτρα: Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-406-849-0
Book pages: 
430
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη -του αρέσει να λέει στην Αλεξάνδρεια- στις 5 Ιανουαρίου του 1942. Κατά τη διάρκεια του ΄60 ταξίδεψε στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Ελβετία, την Αίγυπτο, τη Ρώμη και τη Μαδρίτη. Η είσοδός του στον κόσμο της λογοτεχνίας πραγματοποιήθηκε το 1968-1969, με το La torre de los vicios capitales, το οποίο ο Ρ. Κόντε χαρακτήρισε ως το πιο σημαντικό βιβλίο νεαρού συγγραφέα που κυκλοφόρησε εκείνα τα χρόνια.
Ο Τέρενσι Μόις τιμήθηκε με τα πιο σημαντικά βραβεία της καταλανικής λογοτεχνίας -πέντε συνολικά- και, σε αρκετές περιπτώσεις, με βραβεία των κριτικών.

Subtitle: 
Αντώνιος και Κλεοπάτρα: Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-406-849-0
Book pages: 
430
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο