Product

Μια ανήσυχη μέρα

Product

Μια ανθοδέσμη για τον Μίδα

Μια ανθελληνική συνωμοσία στη Γενεύη το 1827

Κωδικός:
67168
Manufacturer: 
Description: 

Τον Μάη του 1827 η Επανάσταση των Ελλήνων πνέει τα λοίσθια. Ο Καραϊσκάκης σκοτώνεται στο Φάληρο, η Ακρόπολη συνθηκολογεί, ο Κιουταχής κυριαρχεί στην Αττική. Τον ίδιο καιρό στην Πελοπόννησο, ο Ιμπραήμ Πασάς με τον αιγυπτιακό του στρατό αλλά και με Έλληνες προσκυνημένους, εξοντώνει τις τελευταίες δυνάμεις του Κολοκοτρώνη. Οι Ευρωπαίοι έχουν πια αποφασίσει να επέμβουν· υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα βρούνε απροσκύνητους να πολεμάνε. Υπό την προϋπόθεση ότι ο Ιμπραήμ δε θα 'χει προφθάσει ν' αποκαταστήσει το status quo της ημισελήνου. Ένας δραματικός αγώνας δρόμου.

7,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Τον Μάη του 1827 η Επανάσταση των Ελλήνων πνέει τα λοίσθια. Ο Καραϊσκάκης σκοτώνεται στο Φάληρο, η Ακρόπολη συνθηκολογεί, ο Κιουταχής κυριαρχεί στην Αττική. Τον ίδιο καιρό στην Πελοπόννησο, ο Ιμπραήμ Πασάς με τον αιγυπτιακό του στρατό αλλά και με Έλληνες προσκυνημένους, εξοντώνει τις τελευταίες δυνάμεις του Κολοκοτρώνη. Οι Ευρωπαίοι έχουν πια αποφασίσει να επέμβουν· υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα βρούνε απροσκύνητους να πολεμάνε. Υπό την προϋπόθεση ότι ο Ιμπραήμ δε θα 'χει προφθάσει ν' αποκαταστήσει το status quo της ημισελήνου. Ένας δραματικός αγώνας δρόμου. Οι Έλληνες για ν' αντέξουν, έχουν ανάγκη από φρόνημα και βοήθεια. Έχουν ανάγκη από ισχυρά φιλελληνικά κομιτάτα. Στις 30 του Μάη 1827, δημοσιεύεται στη Γενεύη ένα άκρως επικίνδυνο άρθρο. Ο συντάκτης του που κρύβεται κάτω από τα αρχικά L. de C., με ήπιους, ύπουλους τόνους συκοφαντεί τον αγώνα, προσπαθώντας να ανακόψει τη συμπάθεια, τη βοήθεια. Ένας νέος, καλλιεργημένος Επτανήσιος τού απαντάει άμεσα και διεξοδικά. Στις 8 Οκτωβρίου 1827, διεξάγεται η ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Subtitle: 
Observations de Jean-Guillaume de Lunzi, en réponse aux considérations sur l' état actuel de la Grèce, de M. L. de C.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8202-12-4
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νικίας Λούντζης είναι Ζακυνθινός. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγχρόνως ασχολήθηκε με τη γαλλική και την ιταλική λογοτεχνία. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, ειδικευόμενος στο Ναυτικό Δίκαιο, και παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πνεύματος. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 1967, έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στον διεθνή ναυτιλιακό χώρο. Παράλληλα, με κίνητρο τον υλικό αφανισμό της ιδιαίτερης πατρίδας του από σεισμούς και πυρκαγιά το 1953, άρχισε να δραστηριοποιείται στην έρευνα και την προβολή της επτανησιακής ιστορικής και πολιτισμικής περιπέτειας. Το 1987 ίδρυσε, με ομοϊδεάτες συντοπίτες, το σωματείο "Οι φίλοι του Μουσείου Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων". Δραστηριοποιήθηκε επίσης ως ραδιοφωνικός παραγωγός, με αντικείμενο την επτανησιακή μουσική αλλά και την ιστορία της λυρικής τέχνης στην Ελλάδα. Συνεργάστηκε, παρουσιάζοντας ενότητες εκπομπών, με τους σταθμούς ΕΡΑ/Β ("Παύλος Καρρέρ", 1986), ΕΡΑ/Γ ("Η Επτανησιακή Σχολή και η γέννηση της Εθνικής Σχολής", 1986), Ελεύθερη Ραδιοφωνία Ζακύνθου ("Φιλώ το χέρι σας μαντάμ·, 1986-1992), Seven X ("Το δεύτερο πρόσωπο του Ιανού", 1993), ΕΡΑ/Γ ("Εκατό χρόνια Νεοελληνικής Μουσικής", 1994) και ΕΡΑ/Γ ("Έλληνες Λυρικοί Τραγουδιστές", 1994-2004).

Subtitle: 
Observations de Jean-Guillaume de Lunzi, en réponse aux considérations sur l' état actuel de la Grèce, de M. L. de C.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8202-12-4
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο