Product

Μια επιτυχημένη σχέση

Product

Μια εποχή στην Αμοργό

Μια εποχή που τελείωσε

Κωδικός:
81938
Manufacturer: 
Description: 

Το ιστορικό μυθιστόρημα "Μια εποχή που τελείωσε" γράφτηκε για πρώτη φορά από τον Γιάννη Μιχαηλίδη και στη συνέχεια διασκευάστηκε από την πρόωρα χαμένη κόρη του Σοφία.
Πραγματεύεται μέσα από τα βαθυστόχαστα μάτια των πρωταγωνιστών του, τα συγκλονιστικότερα γεγονότα της νεότερης ιστορίας της χώρας μας. Ξεκινά από τις αρχές του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, προχωρά στην Κατοχή, την Εθνική Αντίσταση, τα τραγικά γεγονότα του εμφυλίου σπαραγμού, την σκληρή δεκαετία του '50 και καταλήγει στη δύση του 20ού αιώνα.

11,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το ιστορικό μυθιστόρημα "Μια εποχή που τελείωσε" γράφτηκε για πρώτη φορά από τον Γιάννη Μιχαηλίδη και στη συνέχεια διασκευάστηκε από την πρόωρα χαμένη κόρη του Σοφία. Πραγματεύεται μέσα από τα βαθυστόχαστα μάτια των πρωταγωνιστών του, τα συγκλονιστικότερα γεγονότα της νεότερης ιστορίας της χώρας μας. Ξεκινά από τις αρχές του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, προχωρά στην Κατοχή, την Εθνική Αντίσταση, τα τραγικά γεγονότα του εμφυλίου σπαραγμού, την σκληρή δεκαετία του '50 και καταλήγει στη δύση του 20ού αιώνα. Με λόγο λιτό, απλό και ρέοντα, οι συγγραφείς ξετυλίγουν την "εποχή που τελείωσε" και που τόσο στιγμάτισε, όσο καμία άλλη, την οικονομικο-κοινωνικο-πολιτική εξέλιξη του τόπου μας.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-426-329-3
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Σοφία Μιχαηλίδη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου 1963. Ήταν μοναχοπαίδι και μεγάλωσε μέσα σε μια "προστατευτική" οικογένεια. Τελείωσε το Λύκειο με μεγάλη της ανακούφιση και αρνήθηκε να συνεχίσει πανεπιστημιακές σπουδές γιατί φοβόταν την τυποποίηση. Η γνώση-κονσέρβα την τρόμαζε. Ύστερα από κάποιες σύντομες και άγονες καλλιτεχνικές δοκιμές (κινηματογράφος, σκηνοθεσία, ζωγραφική κ.ά.) έκρινε ότι είναι παντελώς ατάλαντη εικαστικά. Από τότε η ζωή της περιορίστηκε στη μελέτη και στα πάσης μορφής μουσικά ακούσματα. Παράλληλα έγραφε ποίηση, δοκίμια, κριτική, χωρίς ποτέ να δοκιμάσει να τα εκδώσει. Μάλλον την εμπόδιζε η κοινωνική δειλία της. Η ζωή της ήταν σύντομη. Πέθανε στις 9 Σεπτεμβρίου 2002. Ήταν 39 ετών. Μετά το θάνατό της η οικογένειά της δώρισε τη συλλογή των βιβλίων της, από 3.000 τίτλους, στη βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος Καλαβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΕ), η οποία ανέλαβε, στη συνέχεια, να δώσει στη δημοσιότητα το ανέκδοτο συγγραφικό έργο της Σοφίας.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-426-329-3
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο