Product

Μικροβιολογία και ανοσολογία

Product

Μικροβιολογία και υγιεινή στην επαγγελματική εστίαση

Μικροβιολογία και μικροβιακή τεχνολογία

Κωδικός:
126227
Description: 

Σήμερα οι μικροοργανισμοί βρίσκονται στο επίκεντρο της βιοτεχνολογίας, δηλαδή της χρήσης βιολογικών συστημάτων για παραγωγή χρήσιμων προϊόντων ή υπηρεσιών. Οι εφαρμογές της Μικροβιολογίας στη βιομηχανία, το περιβάλλον, τη γεωργία και την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας είναι πάρα πολλές και διαρκώς αυξανόμενες. Δεν θα ήταν ίσως υπερβολή να πούμε ότι οι μικροοργανισμοί θα είναι οι επόμενοι παραγωγοί καυσίμων, μετά την εξάντληση των ορυκτών πηγών ενέργειας.

72,47 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σήμερα οι μικροοργανισμοί βρίσκονται στο επίκεντρο της βιοτεχνολογίας, δηλαδή της χρήσης βιολογικών συστημάτων για παραγωγή χρήσιμων προϊόντων ή υπηρεσιών. Οι εφαρμογές της Μικροβιολογίας στη βιομηχανία, το περιβάλλον, τη γεωργία και την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας είναι πάρα πολλές και διαρκώς αυξανόμενες. Δεν θα ήταν ίσως υπερβολή να πούμε ότι οι μικροοργανισμοί θα είναι οι επόμενοι παραγωγοί καυσίμων, μετά την εξάντληση των ορυκτών πηγών ενέργειας. Στο Α΄ Μέρος του βιβλίου αναλύεται η δομή του προκαρυωτικού και ευκαρυωτικού κυττάρου και των ιών και δίνεται έμφαση στους βασικούς μοριακούς μηχανισμούς ρύθμισης του μεταβολισμού και εν γένει της φυσιολογίας των μικροοργανισμών. Στο μέρος αυτό εξετάζονται γένη βακτηρίων, αρχαίων και μυκήτων που είναι σημαντικά για τη βιομηχανία, το περιβάλλον, την υγεία και τη γεωργία και σημαντικές ομάδες ιών. Το Μέρος Β΄ περιλαμβάνει κεφάλαια Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας στη Βιομηχανία. Σε αυτό, αναλύονται οι κινητικές της μικροβιακής αύξησης σε κλειστά συστήματα και σε συστήματα συνεχούς καλλιέργειας, οι διάφοροι τύποι βιοαντιδραστήρων και η επίδραση του φυσικοχημικού περιβάλλοντος στη μικροβιακή αύξηση. Δίνονται τέλος αρκετά παραδείγματα βιοτεχνολογικών εφαρμογών της Μικροβιολογίας. Το βιβλίο απευθύνεται σε επιστήμονες που εργάζονται στις βιο-επιστήμες και σε φοιτητές που πραγματοποιούν τις βασικές ή μεταπτυχιακές σπουδές τους σε πανεπιστημιακά τμήματα, στο πρόγραμμα σπουδών των οποίων περιλαμβάνεται ως μάθημα η Μικροβιολογία ή η Εφαρμοσμένη Μικροβιολογία και Βιοχεχνολογία.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-351-717-8
Book pages: 
691
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος Αγγελής σπούδασε Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (DEA en Sciences des Aliments, Nutrition, Fermentations) στο Universite des Sciences et Techniques du Languedoc - USTL, Montpellier II- France. Στο USTL έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (Doctorat en Biochimie, Biologie cellulaire et Moleculaire). Έχει εργαστεί για περισσότερα από 25 έτη, στα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας και Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων), Ecole Nationale Superieure d' Agronomie (Chaire de Microbiologie Industrielle et de Genetique des Microorganismes - Montpellier), Centre de Cooperation Internationale en Recherche Agronomique pour le Developpement, Χαροκόπειος Σχολή, Universite Catholique de Louvain (Unite de Genie Biologique), Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Βιολογίας. Έχει δημοσιεύσει πολλές πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής ερευνητικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας.
Από το 2011 είναι Καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-351-717-8
Book pages: 
691
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο