Product

Μνήμες Ηλείων ηρώων

Product

Μνήμες και δάφνες

Μνήμες Θεσσαλονίκης

Κωδικός:
77649
Product Categories: 
0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Subtitle: 
Εικόνες μιας πόλης που σβήνει στο χρόνο
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-267-109-2
Book pages: 
129
Book Dimensions: 
22χ23
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νικόλας Γρ. Σούλας γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Εκτός από τα χρόνια που σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και Αρχιτεκτονική στο Μπράουνσβάικ της Γερμανίας, δεν έχει απομακρυνθεί από την πόλη της Θεσσαλονίκης, παρά μόνο για διαλέξεις και παρουσιάσεις λογοτεχνικών του έργων και έργων ζωγραφικής.
Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ως έφεδρος αξιωματικός των Καταδρομών και διετέλεσε μόνιμος οικονομικός υπάλληλος σε Δημόσια Υπηρεσία, από την οποία αποχώρησε σχετικά νωρίς, αφού πρώτα κατέλαβε την ανάλογη προβλεπόμενη θέση. Από τότε έχει αφοσιωθεί σε δύο μεγάλες του αγάπες, τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.
Με τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από νεαρή ηλικία, εκδίδοντας αρκετά βιβλία κυρίως ποιητικά. Έχει επιμεληθεί την έκδοση πολλών περιοδικών σωματείων και εφημερίδων. Μάλιστα, για αρκετό χρόνο ήταν ο εκδότης της έμμετρης εφημερίδας, του "Μπαγιάτη", στα πρότυπα του "Ρωμιού" του Γ. Σουρή.
Λογοτεχνικά του έργα όπως και έργα ζωγραφικής έχουν παρουσιασθεί σε πολλές πόλεις τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, από τον ίδιο αλλά και από άλλους φορείς και πρόσωπα. Έχει τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο της Φιλεκπαιδευτικής Μακεδονικής Αδελφότητας, όπως κατά καιρούς από την Ε.Λ.Β.Ε., το Υπουργείο Οικονομικών, την Ε.Λ.Ε. και από άλλους φορείς και δήμους. Μέχρι τώρα έχει εκδώσει έργα λογοτεχνικά (κυρίως ποιητικά), ιστορικά θεατρικά. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης όπως και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Ελλάδας.

Subtitle: 
Εικόνες μιας πόλης που σβήνει στο χρόνο
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-267-109-2
Book pages: 
129
Book Dimensions: 
22χ23
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο