Product

Μνήμη σχεδόν πλήρης

Product

Μνήμη της πέτρας

Μνήμη της άλλης όχθης

Κωδικός:
81548
Description: 

Μορφές πνευματικές του Ελληνισμού της Πόλης που αδικήθηκαν, αγνοήθηκαν ή προσπεράστηκαν, αποκαθίστανται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Χαράλαμπου Βάϊου.
Άνθρωποι με τεράστια συνεισφορά στα γράμματα, που συνδαυλίζουν τη μνήμη, μαζί με μια διάχυτη νοσταλγία για τις αλησμόνητες πατρίδες, εκεί όπου αυτοί οι άνθρωποι δημιούργησαν και μεγαλούργησαν.
Ο συγγραφέας, με σεβασμό, αγάπη και στοργή για την παρακαταθήκη που άφησαν αυτοί οι υπηρέτες των γραμμάτων, παραθέτει βιογραφικά στοιχεία και μικρά αποσπάσματα από το έργο τους, για να κρατήσει σε εγρήγορση τις μνήμες.

7,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μορφές πνευματικές του Ελληνισμού της Πόλης που αδικήθηκαν, αγνοήθηκαν ή προσπεράστηκαν, αποκαθίστανται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Χαράλαμπου Βάϊου. Άνθρωποι με τεράστια συνεισφορά στα γράμματα, που συνδαυλίζουν τη μνήμη, μαζί με μια διάχυτη νοσταλγία για τις αλησμόνητες πατρίδες, εκεί όπου αυτοί οι άνθρωποι δημιούργησαν και μεγαλούργησαν. Ο συγγραφέας, με σεβασμό, αγάπη και στοργή για την παρακαταθήκη που άφησαν αυτοί οι υπηρέτες των γραμμάτων, παραθέτει βιογραφικά στοιχεία και μικρά αποσπάσματα από το έργο τους, για να κρατήσει σε εγρήγορση τις μνήμες. Το βιβλίο διανθίζεται με σύντομα δοκιμιογραφικά, επετειακά κείμενα, όπως και ποιήματα, που μαζί με το χρονικό που τα συνοδεύει, αναπλάθουν το πρόσωπο της ιστορίας και διασώζουν σε καιρούς δυσχείμερους, την πνευματική κληρονομιά του Ελληνισμού της Πόλης.
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7922-06-9
Book pages: 
118
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χαράλαμπος Βάιος γεννήθηκε στην Πόλη. Τέλειωσε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και συνέχισε τις σπουδές του στη Ροβέρτειο Σχολή. Το 1964 απελάθηκε από την Πόλη κι εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Άρχισε να δημοσιεύει ποιήματα από το 1944. Έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς ποιήματα, διηγήματα, μελέτες, κριτκά σημειώματα, μεταφράσεις και άλλα γραφτά του στα λογοτεχνικά περιοδικά της Πόλης Τα Νέα, Βόσπορος, Τέχνη και Πυρσός, στη Νέα Εστία των Αθηνών, καθώς και σε άλλα έντυπα. Ανθολογήθηκε από τον Ηρακλή Ν. Αποστολίδη, στην 5η έκδοση της Ποιητικής Ανθολογίας (Αθήνα, 1953), με το ποίημα του "Όρθρου ξεκίνημα".

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7922-06-9
Book pages: 
118
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο