Product

Μοναξιά

Product

Μοναξιά

Μοναξιά

Κωδικός:
85073
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την ανθρώπινη μοναξιά σε όλες τις μορφές της: φυσική μοναξιά, κοινωνική απομόνωση, κοινωνικός αποκλεισμός, θλίψη και μελαγχολία, είναι φαινόμενο, που έχει ιδιαίτερα οξυνθεί, λόγω των μεγάλων δημογραφικών, κοινωνικών, οικονομικών, πολιτιστικών και πολιτικών αλλαγών της εποχής μας.
Κι όμως η μοναξιά δεν είναι αναπόφευκτη ούτε φτάνει κάποτε μοραία. Μπορεί και να προληφθεί και να αντμετωπιστεί, αρκεί να εντοπιστούν έγκαιρα οι διέξοδοι: τα "παράθυρα" που απεγνωσμένα έψαχνε ο Καβάφης...

16,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την ανθρώπινη μοναξιά σε όλες τις μορφές της: φυσική μοναξιά, κοινωνική απομόνωση, κοινωνικός αποκλεισμός, θλίψη και μελαγχολία, είναι φαινόμενο, που έχει ιδιαίτερα οξυνθεί, λόγω των μεγάλων δημογραφικών, κοινωνικών, οικονομικών, πολιτιστικών και πολιτικών αλλαγών της εποχής μας. Κι όμως η μοναξιά δεν είναι αναπόφευκτη ούτε φτάνει κάποτε μοραία. Μπορεί και να προληφθεί και να αντμετωπιστεί, αρκεί να εντοπιστούν έγκαιρα οι διέξοδοι: τα "παράθυρα" που απεγνωσμένα έψαχνε ο Καβάφης... Κι όταν τα "παράθυρα" ανοίξουν και μπει στην ψυχή και την καρδιά μας ο ήλιος και το φως θα απομακρυνθεί η μοναξιά. Γιατί στα ζεστά, στα φωτεινά και ολάνοιχτα παράθυρα της ψυχής μας, της οικογένειας και της κοινωνίας μας δύσκολα φωλιάζει η μοναξιά.
Subtitle: 
Αναζητώντας τα παράθυρα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-333-328-Χ
Book pages: 
315
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Μαντζιαφού - Κανελλοπούλου γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάστηκε στο Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας, όπου εξελίχθηκε στο βαθμό του γενικού Διευθυντού. Υπότροφος Διεθνών οργανισμών εμελέτησε τους κοινωνικούς θεσμούς στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εμπειρογνώμονας σε διάφορες ευρωπαϊκές οργανώσεις και Αντιπρόεδρος σήμερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τρίτη ηλικία, ασχολείται με την έρευνα και τη μελέτη των κοινωνικών προβλημάτων, με έμφαση στα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας.
Εδημοσίευσε αρκετά βιβλία και άρθρα που αναφέρονται στο θεσμό της Οικογένειας. Σύζυγος, μητέρα και γιαγιά διακονεί επί μακρόν αυτό το αναντικατάστατο κύτταρο της ζωής που λέγεται "οικογένεια".

Subtitle: 
Αναζητώντας τα παράθυρα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-333-328-Χ
Book pages: 
315
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο