Product

Μορφοποιητική: Το ανθρώπινο σώμα στο τοπίο και την αρχιτεκτονική

Product

Μόρφωση και μεταμόρφωση

Μορφοψυχολογία

Κωδικός:
88438
Manufacturer: 
Description: 

Ετυμολογίκα, η λέξη "μορφοψυχολογία" είναι σύνθετη και προέρχεται από τις λέξεις της αρχαίας ελληνικής γλώσσας: μορφή, ψυχή και λόγος. Είναι ο κλάδος της ψυxολογίας, ο οποίος πραγματεύεται την σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη μορφή, στον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου και στον χαρακτήρα του. Τις πρώτες ενδείξεις και αναζητήσεις πάνω στη σχέση μορφής-ψυχής-λόγου, τις συναντάμε στους δύο γίγαντες του ελληνικού πνεύματος Πυθαγόρα και Ιπποκράτη.
Μια φυσιογνωμία τα λέει όλα, αρκεί να ξέρετε να τη διαβάζετε. Αυτό θα μάθετε σ΄αυτό το βιβλίο.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ετυμολογίκα, η λέξη "μορφοψυχολογία" είναι σύνθετη και προέρχεται από τις λέξεις της αρχαίας ελληνικής γλώσσας: μορφή, ψυχή και λόγος. Είναι ο κλάδος της ψυxολογίας, ο οποίος πραγματεύεται την σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη μορφή, στον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου και στον χαρακτήρα του. Τις πρώτες ενδείξεις και αναζητήσεις πάνω στη σχέση μορφής-ψυχής-λόγου, τις συναντάμε στους δύο γίγαντες του ελληνικού πνεύματος Πυθαγόρα και Ιπποκράτη. Μια φυσιογνωμία τα λέει όλα, αρκεί να ξέρετε να τη διαβάζετε. Αυτό θα μάθετε σ΄αυτό το βιβλίο. Κατά τα τελυταία χρόνια η μορφοψυχολογία χρησιμοποιείται ως εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων ανθρώπων, γιατί βοηθάει στην αυτογνωσία και αποκαλύπτει τα προσόντα του ατόμου, που βρίσκονται μέσα του, σε λανθάνουσα κατάσταση ή έχουν εντελώς απωθηθεί στο υποσυνείδητό του.
Subtitle: 
Σχέση μορφής, ψυχής και λόγου
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-511-021-0
Book pages: 
170
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Από το 1984 και για μια δεκαετία η Κατερίνα Σούμπαση μετακομίζει στο Παρίσι. Μπαίνει στο πανεπιστήμιο Amiens και παίρνει πτυχίο κοινωνικής ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας. Επίσης σπουδάζει μορφοψυχολογία και χαρακτηρολογία στο Institut des Communications Humaines (I.C.H.). Και στη συνέχεια εξασκείται σε σύγχρονες ψυχοθεραπείες. Τον μεταπτυχιακό της τίτλο, τέλος, τον παίρνει στις Επιστήμες της εκπαίδευσης (Paris VIII, France).
Με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε σαν ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια στην περιοχή της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής.
Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων κοινωνικής ψυχολογίας, ψυχοπαθολογίας και μορφοψυχολογίας, που φιλοξένησαν σοβαρές εφημερίδες της περιοχής, αλλά και άρθρα ιδιαίτερης απήχησης σε τοπικές εφημερίδες, που η ίδια εξέδωσε, καθώς δραστηριοποίηθηκε και στο χώρο των ΜΜΕ.
Το βιβλίο "Μορφοψυχολογία" είναι το πρώτο της βιβλίο.

Subtitle: 
Σχέση μορφής, ψυχής και λόγου
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-511-021-0
Book pages: 
170
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο