Product

Μουσεία: Εμείς, τα πράγματα και ο πολιτισμός

Product

Μουσείο - σχολείο

Μουσειακή εκπαίδευση

Κωδικός:
66057
Manufacturer: 
Description: 

Με αφετηρία το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών, έγινε προσπάθεια μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών να συμμετάσχουν σ' ένα πρόγραμμα Μουσειακής Εκπαίδευσης, με στόχο να γνωρίσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά και την παράδοση του τόπου τους. Τα παιδιά βίωσαν μια πρωτόγνωρη μαθησιακή εμπειρία.

13,46 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με αφετηρία το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών, έγινε προσπάθεια μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών να συμμετάσχουν σ' ένα πρόγραμμα Μουσειακής Εκπαίδευσης, με στόχο να γνωρίσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά και την παράδοση του τόπου τους. Τα παιδιά βίωσαν μια πρωτόγνωρη μαθησιακή εμπειρία. Αφού ενημερώθηκαν για την ιστορία των Μουσείων, δημιούργησαν ομάδες, που καθεμιά ασχολήθηκε με τη μελέτη και εμβάθυνση σε μια θεματική ενότητα, που προέκυψε με βάση τα εκθέματα του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου. Οι ομάδες δραστηριοποιήθηκαν τόσο στο χώρο του Μουσείου, όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον τους, εντοπίζοντας και διερευνώντας στην πόλη στοιχεία, πρόσωπα, αντικείμενα, περιοχές, χώρους, που "μιλούν" για τις παραδόσεις και το ιστορικό παρελθόν. Τα αποτελέσματα των εργασιών τους παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση "Αγαθοβούλεια" του σχολείου τους, επιδιώκοντας να δείξουν ότι στην πόλη μας υπάρχει ένας χώρος, το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο έχει διαφυλάξει τεκμήρια από την τοπική μας ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής και γι' αυτό αξίζει τον σεβασμό και την προσοχή μας.
Subtitle: 
Τα παιδιά γνωρίζουν την πολιτιστική τους κληρονομιά: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8146-00-3
Book pages: 
259
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Ζωγράφου - Τσαντάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε και ζει στα Γιαννιτσά. Σπούδασε νηπιαγωγός στη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, στο Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης (εξομοίωση) και δασκάλα Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Έχει επιμορφωθεί και μετεκπαιδευτεί στη Σ.Ε.Λ.Δ.Ε. και στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης αντίστοιχα και συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας του Α.Π.Θ. Έχει διδάξει θέματα Παιδαγωγικής και Διδακτικής στο 1ο και 2ο Π.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης. Υπήρξε εισηγήτρια σε παιδαγωγικά συνέδρια και σεμινάρια, ενώ συμμετείχε σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Από το 1998 είναι Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν. Πέλλας.

Subtitle: 
Τα παιδιά γνωρίζουν την πολιτιστική τους κληρονομιά: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8146-00-3
Book pages: 
259
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο