Product

Μουσική παιδεία

Product

Μουσική παιδεία και ρυθμική αγωγή

Μουσική παιδεία και δημοκρατία στην κλασική Αθήνα

Κωδικός:
177068
Description: 

Ως γνωστόν, η μουσική επηρεάζει τη διαμόρφωση του χαρακτήρα, ενώ ο τρόπος εκτέλεσής της ακολουθεί και παράλληλα επηρεάζει τους νόμους του κράτους, καθώς και την εξέλιξη της κοινωνικής ζωής.

Στην έκθεση που παρουσιάζεται στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, "Μουσική Παιδεία και Δημοκρατία στην Κλασική Αθήνα", αναδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο η διαμόρφωση και η εδραίωση της δημοκρατίας στην πόλη της Αθήνας επηρέασε τη μουσική εκπαίδευση των μελλοντικών Αθηναίων πολιτών.

10,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ως γνωστόν, η μουσική επηρεάζει τη διαμόρφωση του χαρακτήρα, ενώ ο τρόπος εκτέλεσής της ακολουθεί και παράλληλα επηρεάζει τους νόμους του κράτους, καθώς και την εξέλιξη της κοινωνικής ζωής. Στην έκθεση που παρουσιάζεται στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, "Μουσική Παιδεία και Δημοκρατία στην Κλασική Αθήνα", αναδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο η διαμόρφωση και η εδραίωση της δημοκρατίας στην πόλη της Αθήνας επηρέασε τη μουσική εκπαίδευση των μελλοντικών Αθηναίων πολιτών. Οι παραστάσεις, κυρίως των αττικών ερυθρόμορφων αγγείων, προβάλλουν με εντυπωσιακό τρόπο την πορεία μέσα από την οποία εδραιώθηκε σταδιακά η μουσική και η εκπαίδευσή της ως στοιχείο της διαμόρφωσης του ήθους των Αθηναίων πολιτών, αλλά και των γυναικών της πόλης. Ο τρόπος διδασκαλίας της μουσικής και των μουσικών οργάνων, οι ποικίλοι μουσικοί αγώνες που διεξάγονταν στο πλαίσιο των μεγάλων θρησκευτικών εορτών, το αρχαίο δράμα αλλά και τα συμπόσια, αποτελούσαν ευκαιρίες έκφρασης μέσα από τη μουσική, την ποίηση και το χορό. Με αυτό τον τρόπο ενισχύονταν οι κοινωνικοί δεσμοί και παράλληλα οι νέοι αποδείκνυαν ότι ήταν πραγματικοί μουσικοί άνδρες, συνδυάζοντας πνευματική και σωματική καλλιέργεια. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-6757-56-0
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
21χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-6757-56-0
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
21χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο