Product

Μπαρμπαρόσα

Product

Μπάρμπεκιου

Μπαρμπαρόσα ο πειρατής

Κωδικός:
246
Description: 

Ένα ξεχασμένο χειρόγραφο, καταχωνιασμένο για αιώνες στην κρύπτη κάποιου απομονωμένου μοναστηριού των Κυθήρων, φέρνει στο φως την αιματηρή σταδιοδρομία των κουρσάρων αδελφών Μπαρμπαρόσα.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ένα ξεχασμένο χειρόγραφο, καταχωνιασμένο για αιώνες στην κρύπτη κάποιου απομονωμένου μοναστηριού των Κυθήρων, φέρνει στο φως την αιματηρή σταδιοδρομία των κουρσάρων αδελφών Μπαρμπαρόσα. Από ένα ταπεινό ψαροχώρι της Λέσβου μέχρι την αυλή του σουλτάνου στην Κωνσταντινούπολη και από τα σκοτεινά κυβερνητικά κτίρια της Βενετίας μέχρι τα χλιδάτα παλάτια του Αλγερίου, η ιστορική αλήθεια διαπλέκεται με το μύθο σ' ένα μεθυστικό καταιγισμό εικόνων, παθών και αποκαλύψεων, ζωντανεύει με το ρυθμό σύγχρονης κινηματογραφικής ταινίας, μας τυλίγει σαν ανεμοστρόβιλος και μας μεταφέρει ανυπεράσπιστους σε μια εποχή αδίστακτων αλλά μπεσαλήδων τυχοδιωκτών, ιντριγκαδόρων ηγεμόνων και μηχανορράφων εκπροσώπων της Εκκλησίας του Χριστού. Έλληνες και Τούρκοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, Ενετοί και Γενουάτες, Ισπανοί και Γάλλοι χορεύουν όλοι μαζί το ζαλιστικό μπάλο του πλιάτσικου, της ανθρωποσφαγής και του δουλεμπορίου. Ο Αρούζ και ο Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, ο Αντρέα Ντόριο, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Φραγκίσκος της Γαλλίας, η Ισαβέλλα της Ισπανίας, με τους ανταγωνισμούς, τα μίση, τους έρωτες, τα πάθη, τα εγκλήματα αλλά και την πολεμική τους ιδιοφυΐα, εγκαταλείπουν τα σκονισμένα ράφια της Ιστορίας και μας ξεναγούν στα αποτρόπαια χρόνια της αναρχίας των θαλασσών και του τρόμου της πειρατείας.
Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-236-977-9
Book pages: 
397
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Λεονάρδος γεννήθηκε το 1937 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Πρωτοδημοσίευσε διηγήματα το 1953 στις ημερήσιες εφημερίδες της Αλεξάνδρειας "Ταχυδρόμος" και "Ανατολή". Σπούδασε Φυσική, αλλά έγινε δημοσιογράφος. Εργάστηκε στο δελτίο εξωτερικών ειδήσεων και αργότερα ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες "Καθημερινή", "Ναυτεμπορική", "Απογευματινή", "Ελευθεροτυπία", "Μεσημβρινή", "Ελεύθερος Τύπος", "Έθνος" και ως αρθρογράφος στο "Κέρδος". Πρώτος ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Βελιγράδι, το 1964, και αργότερα, το 1976, στη Νέα Υόρκη, όπου διατέλεσε και διευθυντής του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης. Υπήρξε παρουσιαστής ειδήσεων στην ΕΡΤ και στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ανέλαβε δημοσιογραφικές αποστολές στον πόλεμο του Βιετνάμ, στον Ιρανοϊρακινό πόλεμο, στον πόλεμο του Περσικού και σε άλλες συρράξεις, καθώς επίσης σε διεθνείς διασκέψεις. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Όταν δεν πελαγοδρομεί σε θάλασσες και ωκεανούς, ιστορικές τοποθεσίες και εθνικές βιβλιοθήκες, μαζεύεται στην Ύδρα και γράφει ένα μυθιστόρημα.

Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-236-977-9
Book pages: 
397
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο