Μπιτζένης, Αριστείδης Π.

Ο Αριστείδης Μπιτζένης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ). Κατά καιρούς εργάστηκε ως συμβασιούχος καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά και ως εισηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών. Ασχολήθηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων, αναλυτής οικονομικών καταστάσεων, υπεύθυνος κατάρτισης μελετών σκοπιμότητας & ερευνητής αγοράς σε διάφορες εταιρείες. Επίσης, διετέλεσε αναλυτής- εξωτερικός συνεργάτης σε οργανισμούς, όπως ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) σε θέματα που αφορούσαν τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, τη βιομηχανία της Βορείου Ελλάδας, τις επενδύσεις των πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα και τη βαλκανική ενδοχώρα, καθώς και σε θέματα σχετικά με τις επιχειρηματικές & επεκτατικές δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων στην ΝΑ Ευρώπη.
Το ερευνητικό ενδιαφέρον του Α. Μπιτζένη είναι στις ξένες άμεσες επενδύσεις, το διεθνές εμπόριο, τις ιδιωτικοποιήσεις, την οικονομική ολοκλήρωση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οικονομικά της μετάβασης, την επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικότητα και επιχειρησιακή δραστηριότητα στα Βαλκάνια. Έμφαση στην έρευνα έχει δοθεί και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων αλλά και την παγκοσμιοποίηση.
Ο Α. Μπιτζένης έχει μεγάλο δημοσιευμένο πρωτότυπο ερευνητικό έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, είναι κριτής σε αρκετά από αυτά, αποτελεί μέλος της επιτροπής έκδοσης/σύνταξης διεθνών επιστημονικών περιοδικών με κριτές, έχει δημοσιεύσει βιβλία στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Υποκατηγορίες
Φίλτρο