Product

Μύκονος

Product

Μύκονος

Μύκονος

Κωδικός:
90599
Manufacturer: 
Description: 

Τετράδια συνταγών, κιτρινισμένα από τον χρόνο, βγήκαν από τα συρτάρια, σκονισμένα φωτογραφικά άλμπουμ ξεφυλλίστηκαν και υπέροχες μνήμες ξύπνησαν, για νασυγκεντρωθούν τα πολύτιμα στοιχεία που συνθέτουν την παρούσα έκδοση και προβάλλουν ένα ολοζώντανο κομμάτι της Μυκούνου, αυτό της παράδοσης και του πολιτισμού.

25,22 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τετράδια συνταγών, κιτρινισμένα από τον χρόνο, βγήκαν από τα συρτάρια, σκονισμένα φωτογραφικά άλμπουμ ξεφυλλίστηκαν και υπέροχες μνήμες ξύπνησαν, για νασυγκεντρωθούν τα πολύτιμα στοιχεία που συνθέτουν την παρούσα έκδοση και προβάλλουν ένα ολοζώντανο κομμάτι της Μυκούνου, αυτό της παράδοσης και του πολιτισμού. Μέσα από τις αυθεντικές συνταγές που παρουσιάζονται, ξεδιπλώνονται ήθη και έθιμα αιώνων, σε μια προσπάθεια συνάντησης του χθες με το σήμερα. Προβάλλονται γεύσεις και παραδόσεις -πολλές από τις οποίες ανάγονται στους αρχαίους χρόνους- που οι σημερινοί κάτοικοι του νησιού συνεχίζουν με σθένος να διατηρούν. Οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου θα "περιηγηθούν" στην κουζίνα και τις παραδόσεις της Μυκόνου, θα γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και θα μάθουν τα μυστικά μαγειρικής των γυναικών της, τα οποία περνούν από γενιά σε γενιά.
Subtitle: 
Γεύση και παράδοση: Αυθεντικές μυκονιάτικες συνταγές
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87772-3-2
Book pages: 
168
Book Dimensions: 
23χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Όλγα Μάρκαρη γεννήθηκε το 1948 στη Μύκονο από γονείς Μυκονιάτες. Πήγε σε σχολείο της Μυκόνου μέχρι την ηλικία των 15 ετών και στη συνέχεια στην Αθήνα και τον Πειραιά. Παντρεύτηκε στα 19 της τον Σαράντη Μάρκαρη και απόκτησε τρία παιδιά.
Μέσα από την αγάπη των παιδιών της και της οικογένειάς της λάτρεψε τη μαγειρική, η οποία αποτέλει ένα πολύτιμο κομμάτι της καθημερινότητας της.
Ασχολείται με τις επιχειρήσεις από το 1968, διατηρώντας εμπορικό κατάστημα στη Χώρα της Μυκόνου, ενώ παράλληλα, τα τελευταία 17 χρόνια είναι μέτοχος ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Σέβεται και αγαπά την παράδοση του νησιού της και γι' αυτό και οι προσπάθειες της επικεντρώνονται στη διατήρηση και ανάδειξή της. Είναι πρόεδρος στον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου, και επίσης, μέλος του Συλλόγου Φίλων Δήλου και Ρηνείας, του φιλανθρωπικού συλλόγου Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη, καθώς και του Συλλόγου Πολιτών Μυκόνου.

Subtitle: 
Γεύση και παράδοση: Αυθεντικές μυκονιάτικες συνταγές
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87772-3-2
Book pages: 
168
Book Dimensions: 
23χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο