Product

Μυοσκελετικός υπέρηχος στην πράξη

Product

Μύρα και χοές

Μύρα και αρώματα της αρχαιότητας

Κωδικός:
83946
Αuthor: 
Description: 

Πάντοτε οι άνθρωποι είχαν ανάγκη τονωτικών ουσιών και εκστασιασμού, και είχαν σε μεγάλη εκτίμηση τα εύγευστα φαγητά. Ξέρουμε ότι οι Αιγύπτιοι βαλσάμωναν τους νεκρούς τους και αρωμάτιζαν τις γυναίκες τους, ότι η αίθουσα του λουτρού του Δαρείου ήταν εφοδιασμένη με ακριβά φιαλίδια και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος εξέπεμπε ένα θείο άρωμα. Όμως οι Αρχαίοι δεν περιλαμβάνουν στα γραπτά τους τίποτα ως προς την τεχνική τους περί αρωμάτων, ούτε ως προς τη μαγειρική τους τέχνη.

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πάντοτε οι άνθρωποι είχαν ανάγκη τονωτικών ουσιών και εκστασιασμού, και είχαν σε μεγάλη εκτίμηση τα εύγευστα φαγητά. Ξέρουμε ότι οι Αιγύπτιοι βαλσάμωναν τους νεκρούς τους και αρωμάτιζαν τις γυναίκες τους, ότι η αίθουσα του λουτρού του Δαρείου ήταν εφοδιασμένη με ακριβά φιαλίδια και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος εξέπεμπε ένα θείο άρωμα. Όμως οι Αρχαίοι δεν περιλαμβάνουν στα γραπτά τους τίποτα ως προς την τεχνική τους περί αρωμάτων, ούτε ως προς τη μαγειρική τους τέχνη. Ο κόσμος αυτός παρέμεινε μυστικός και ιερός: οι καπνοί των θυμιαμάτων, οι ουσίες των αρωματικών φυτών και η κνίσα των θυσιαζόμενων ζώων ανήκαν αρχικά στους θεούς, και μόνο μέσω περίπλοκων κοινωνικών διαδικασιών αποϊεροποιήθηκαν βαθμιαία οι οσμές και οι γεύσεις. Το παρόν σύγγραμμα δεν αρκείται λοιπόν στην περιγραφή των αρωμάτων και των αρωματικών ουσιών, των περιοχών όπου φύονται και καρποφορούν, των πόλεων και των αγορών της Ανατολής όπου διατίθενται οι πούδρες, τα λάδια και οι αλοιφές. Μας βοηθεί να διεισδύσουμε στον φαντασιακό κόσμο των Αρχαίων. Η φήμη των αρωμάτων δεν είναι τάχα συνδεδεμένη με τη φήμη των αφροδισιακών; με την πίστη που πλάθουμε εντός μας γι 'αυτά;
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-206-498-6
Book pages: 
387
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Paul Faure υπήρξε καθηγητής της Ελληνικής Γλώσσας και τους Ελληνικού Πολιτισμού στο Universite ΙΙ του Clermont Ferrand. Αφιέρωσε τριάντα καλοκαίρια στην έρευνα της ιστορικής γεωγραφίας της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Κρήτης. Επανέλαβε με φίλους ένα μέρος της πορείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δημοσίευσε: "Η καθημερινή ζωή στην Κρήτη τη Μινωϊκή εποχή", "Η καθημερινή ζωή την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου", "Η καθημερινή ζωή στη Μυκηναϊκή εποχή", "Οδυσσέας ο Κρητικός", "Η καθημερινή ζωή στις Ελληνικές αποικίες τον 6ο π.Χ. αιώνα".

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-206-498-6
Book pages: 
387
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο