Product

Μ. Κ. Έσερ

Product

Μ. Καραγάτσης 1908-2008

Μ. Καραγάτσης

Κωδικός:
85883
Manufacturer: 
Description: 

Το πορτραίτο του συγγραφέα Μ. Καραγάτση συνδέεται με τους ζωντανούς και τόσο πραγματικούς ήρωες των μυθιστορημάτων του, από τους οποίους οι βασικοί τουλάχιστον χαρακτήρες αποτελούν προσωπεία του ίδιου του συγγραφέα, ανταποκρίνονται και εκφράζουν τόσο την ανθρώπινη ψυχή όσο και τις κοινωνικές παραμέτρους που ερμηνεύουν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που τα μυθιστορήματά του αποτελούν ακόμα και σήμερα αναγνωστική απόλαυση.

8,73 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το πορτραίτο του συγγραφέα Μ. Καραγάτση συνδέεται με τους ζωντανούς και τόσο πραγματικούς ήρωες των μυθιστορημάτων του, από τους οποίους οι βασικοί τουλάχιστον χαρακτήρες αποτελούν προσωπεία του ίδιου του συγγραφέα, ανταποκρίνονται και εκφράζουν τόσο την ανθρώπινη ψυχή όσο και τις κοινωνικές παραμέτρους που ερμηνεύουν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που τα μυθιστορήματά του αποτελούν ακόμα και σήμερα αναγνωστική απόλαυση. Το έργο του Καραγάτση αναμετρήθηκε με το χρόνο και δίκαια κατέκτησε τη σημαντικότερη θέση των συγχρόνων του πεζογράφων, ισάξια της οποίας δεν γνώρισε κανείς σχεδόν από τους Έλληνες ομότεχνούς του. Έτσι ο συγγραφέας δημιούργησε με τον τρόπο του ένα καλλιτεχνικό πρότυπο, που διαφοροποίησε στα βασικά στοιχεία της την παλιά καλλιτεχνική μορφή, όπως αυτή παραδόθηκε από τους συγγραφείς της γενιάς του '30. Ανεξάντλητος και χειμαρρώδης, ο Καραγάτσης δεν αντιστάθηκε στις δυνάμεις που υπάγονται στα ανθρώπινα ένστικτα αγγίζοντας τις ευαισθησίες του αναγνώστη του και εμπλέκοντάς τον μέσα στις ίδιες τις αντιφάσεις των μυθιστορηματικών του προσώπων. Το συγκεκριμένο βιβλίο θα καταστήσει τα έργα του ακόμα πιο προσιτά στο ήδη ευρύ αναγνωστικό κοινό του.
Subtitle: 
Ο συγγραφέας και τα λογοτεχνικά προσωπεία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-423-094-8
Book pages: 
126
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Νένα Ι. Κοκκινάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο πατέρας της καταγόταν από το Ρέθυμνο, η μητέρα της από τη Λάρισα. Η Κρήτη και η Θεσσαλία έγιναν οι ρίζες, η ιδιαίτερη πατρίδα που διαμόρφωσε το χαρακτήρα και την έμπνευσή της. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ασχολήθηκε επιστημονικά με το έργο του Θεσσαλού λογοτέχνη Μ. Καραγάτση. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε στα 1990 με το πεζογράφημα "Η χάρτινη γυναίκα" από τις εκδόσεις "Δόμος". Ασχολείται με το διήγημα, το δοκίμιο και την κριτική βιβλίου (από τις στήλες της "Καθημερινής"). Έχουν εκδοθεί μελέτες της για Έλληνες συγγραφείς, ειδικότερα της γενιάς του '30 και ερμηνευτικά κείμενα για Ευρωπαίους συγγραφείς που ανθολογούνται στα βιβλία του Λυκείου. Δίδαξε σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και υπηρέτησε στην ελληνική Πρεσβεία του Παρισιού. Σήμερα είναι Σύμβουλος Φιλολόγων Καθηγητών στην Αθήνα. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Subtitle: 
Ο συγγραφέας και τα λογοτεχνικά προσωπεία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-423-094-8
Book pages: 
126
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο