Product

Νέα Σμύρνη

Product

Νέα Γενική Ιστορία των Ελλήνων

Νέα Σμύρνη Διαδρομές του φακού στην αρχιτεκτονική της εξέλιξη

Κωδικός:
41231P
70,00 €
Ημερομηνία Έκδοσης : 
1999
Αριθ. Σελίδων: 
222
Διαστάσεις Βιβλίου: 
30x25
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Σκληρό εξώφυλλο
Αριθ. Τόμων: 
1
Μεταφραστής: 

Ο Βαγγέλης Χατζατουριάν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Ναυπηγικής. Από το 1985 ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία στο χώρο της διαφήμισης, της εκπαίδευσης και της έρευνας.
Φωτογραφίες και άρθρα του έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε γνωστά περιοδικά και εφημερίδες.
Είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του αρχείου φωτο-ιστορικών δεδομένων του Δήμου Νέας Σμύρνης, το οποίο αποτελείται από 2.500 φωτογραφίες, αρνητικά και διαφάνειες.
Στις δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Σμύρνης. Από το 1999 μέχρι σήμερα ασκεί χρέη αντιδημάρχου ως υπεύθυνος για τα πολιτιστικά θέματα της πόλης. Από αυτή τη θέση υλοποίησε πλήθος δράσεων και έργων με θέμα τον πολιτισμό, τις τέχνες και τις παραδόσεις. Το 2000 εξέδωσε πολυτελές φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο "Νέα Σμύρνη: Διαδρομές του φακού στην αρχιτεκτονική εξέλιξη", υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος. Από το 2001 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης και έχει την ευθύνη της λειτουργίας των Επιμορφωτικών Πολιτιστικών Τμημάτων.

Η Ελένη Παρασκευά μένει στη Ρώμη αλλά διατηρεί στενές σχέσεις με την Ελλάδα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και απεφοίτησε απο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Αγγλικών Σπουδών). Συνέχισε τις σπουδές της στη Ρώμη και το Μάντσεστερ, Μεγάλης Βρετανίας.
Το 1971 ποίημά της συμπεριελήφθη σε ανθολογία με τίτλο "Στη Γλώσσα" από τις εκδόσεις Άγκυρα. Τo 1978 βραβεύτηκε το θεατρικό της έργο "Αποξένωση" από τo ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος).
Στην περίοδο 1982-2013, εργάσθηκε για το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας. Από το 2000 και μετά, ύστερα από μια "σιωπηλή" περίοδο, ξανάρχισε τη λογοτεχνική της δραστηριότητα, αυτήν τη φορά στην ιταλική γλώσσα. Το 2003 κυκλοφόρησε τη συλλογή διηγημάτων: "Ιl Τragediometro e altri racconti" (Το τραγωδιόμετρο και άλλα διηγήματα), εκδ. faraeditore. Το 2003 κυκλοφόρησε επίσης μια σύγχρονη ανθολογία της αγγλικής λογοτεχνίας: "Global Ιssues in English Literature" (Θέματα παγκοσμιoποίησης στην αγγλική λογοτεχνία), εκδ.Clitt. Τo 2004 συνέβαλε στην έκδοση τoυ εικονογραφημένου τόμου Οdissea: inesauribile fonte di mostri e misteri (Οδύσσεια: ανεξάντλητη πηγή μύθων και μυστηρίων), με το δοκίμιο Μostri, miti e misteri (Τέρατα, μύθοι και μυστήρια), εκδ. Faraeditore. Το 2006 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα "Νell'uovo cosmico" (Στο κοσμικό Αβγό) εκδ. Faraeditore. Το 2009 δημοσίευσε την ποιητική συλλογή: "Μeltemi", εκδ.Lietocolle. Τo 2012 δημοσίευσε την ποιητική συλλογή: "Lucciole imperatrici", εκδ.Lietocolle. Το 2014 δημοσίευσε την ποιητική συλλογη: "L' odor del gelsomino egeo", εκδ. Lavitafelice. Το 2015 δημοσίευσε την ποιητική συλλογή: "Γλέντι Τρελό στην ελληνική γλώσσα", εκδ. Ρώμη. Το 2015, επίσης στην ελληνική γλώσσα, δημοσίευσε το ιστορικό δράμα "Αποξένωση", (εκδ. Ρώμη) το οποίο είχε βραβευτεί από τo ΚΘΒΕ.

Ημερομηνία Έκδοσης : 
1999
Αριθ. Σελίδων: 
222
Διαστάσεις Βιβλίου: 
30x25
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Σκληρό εξώφυλλο
Αριθ. Τόμων: 
1
Μεταφραστής: