Product

Ναν Κινγκ

Product

Νανά

Νανά

Κωδικός:
7800
Description: 

Η "Νανά" δε διαθέτει ούτε υποκριτικές ικανότητες ούτε σπουδαία φωνητικά προσόντα - κι όμως, η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο Βαριετέ είναι θριαμβευτική! Γιατί η Νανά "έχει κάτι άλλο, που αντικαθιστά όλα τα υπόλοιπα". Και αυτό το άλλο είναι η έκφυλη και συγχρόνως αθώα παρουσία της.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η "Νανά" δε διαθέτει ούτε υποκριτικές ικανότητες ούτε σπουδαία φωνητικά προσόντα - κι όμως, η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο Βαριετέ είναι θριαμβευτική! Γιατί η Νανά "έχει κάτι άλλο, που αντικαθιστά όλα τα υπόλοιπα". Και αυτό το άλλο είναι η έκφυλη και συγχρόνως αθώα παρουσία της. Στο ακροατήριο, ο αντρικός πληθυσμός χάσκει από θαυμασμό, έτοιμος να της παραδοθεί άνευ όρων. Έτσι εκείνη τη νύχτα, από νεαρή πόρνη που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες αναδεικνύετε στην υπ' αριθμόν ένα κοκότα πολυτελείας που συγκλονίζει το Παρίσι. Και η ίδια όχι απλώς αποδέχεται αυτό το ρόλο στην υποκριτική γαλλική κοινωνία του 19ου αιώνα, αλλά τον αξιοποιεί στο έπακρο: Περιφέρεται ανάμεσα σε δεκάδες εραστές, ποδοπατώντας περιουσίες, συνειδήσεις και ζωές.
Publications Date: 
1961
Book ISBN: 
960-270-634-1
Book pages: 
536
Book Dimensions: 
18χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Εμίλ Ζολά γεννήθηκε στο Παρίσι στις 2 Απριλίου του 1840. Ύστερα από την πρώτη του επιτυχία, το μυθιστόρημα "Τερέζ Ρακέν" (1867), συλλαμβάνει την ιδέα ενός μεγάλου "ρεαλιστικού κι επιστημονικού" μυθιστορήματος σε πολλούς τόμους, την ιστορία μιας οικογένειας, των Ρουγκόν Μακάρ, την περίοδο της δεύτερης αυτοκρατορίας, έργο που θα ολοκληρωθεί σε μια περίοδο 22 χρόνων. Το 1877 το μυθιστόρημά του με τίτλο "Η ταβέρνα" θα του χαρίσει ευρύτατη αναγνώριση, ενώ η έκδοση του μυθιστορήματος "Νανά" (1880) θα ξεσηκώσει σκάνδαλο. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση Ντρέιφους με το φλογερό του άρθρο "Κατηγορώ". Πέθανε δηλητηριασμένος από καπνό, στις 29 Σεπτεμβρίου του 1902, στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, εξαιτίας φραξίματος της καπνοδόχου. Παρόλο που η αστυνομία αποφάνθηκε ότι ο θάνατός του ήταν ατύχημα, δεδομένου του αριθμού των εχθρών που είχε δημιουργήσει από την υπόθεση Ντρέιφους, οι φήμες για δολοφονία του δεν έπαψαν να απασχολούν την κοινή γνώμη.

Publications Date: 
1961
Book ISBN: 
960-270-634-1
Book pages: 
536
Book Dimensions: 
18χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο