Product

Νεοελληνική λογοτεχνία για τη Γ΄ ενιαίου λυκείου

Product

Νεοελληνική λογοτεχνία για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου

Νεοελληνική λογοτεχνία για τις εξετάσεις μεταπτυχιακής επιμόρφωσης δασκάλων και νηπιαγωγών

Κωδικός:
69093
Manufacturer: 
Description: 

Το παρόν βιβλίο έχει στόχο να φέρει πιο κοντά τον αναγνώστη την ελληνική λογοτεχνική παράδοση, από τα χρόνια της Επτανησιακής Σχολής και ύστερα. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν επιλεγεί-επιτυχώς ελπίζουμε-κάποιοι βασικοί εκπρόσωποι των λογοτεχνικών ρευμάτων και τάσεων, τα οποία ήλθαν στον ελληνικό χώρο από τη δυτική κουλτούρα.

12,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν βιβλίο έχει στόχο να φέρει πιο κοντά τον αναγνώστη την ελληνική λογοτεχνική παράδοση, από τα χρόνια της Επτανησιακής Σχολής και ύστερα. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν επιλεγεί-επιτυχώς ελπίζουμε-κάποιοι βασικοί εκπρόσωποι των λογοτεχνικών ρευμάτων και τάσεων, τα οποία ήλθαν στον ελληνικό χώρο από τη δυτική κουλτούρα. Βέβαια, γίνεται εκτενής αναφορά στο έργο κάποιων μεγάλων ποιητών που με την προσφορά τους στην τέχνη του λόγου ουσιαστικά διαμόρφωσαν τα όρια της λογοτεχνικής παράδοσης στην Ελλάδα· έτσι δικαιολογούνται τα εκτενή σχόλια σχετικά με τους Κάλβο, Σολωμό, Παλαμά, Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη και Ρίτσο. Σαφώς, το βιβλίο στοχεύει στην ανάδειξη και άλλων ποιητών, των οποίων όμως το έργο υστερεί τόσο σε ποιότητα όσο και σε ακτινοβολία.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-460-774-Χ
Book pages: 
252
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτρος Λυγίζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Κατάγεται από την Ικαρία. Είναι καθηγητής αρχαίας και νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο. Μεγάλος αριθμός ποιητικών συλλογών και πεζών του έχει ήδη εκδοθεί. Κάποια από τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά. Πηγές έμπνευσής του είναι η αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου, οι κρυφές σκέψεις και τα απαγορευμένα όνειρά του.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-460-774-Χ
Book pages: 
252
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο