Product

Νεωτερικότητα και μέσα επικοινωνίας

Product

Νεωτερικότητα χωρίς σύνορα

Νεωτερικότητα και σχολική θρησκευτική αγωγή

Κωδικός:
86628
Manufacturer: 
Description: 

Μια νέα θέαση στο ζήτημα της σχολικής θρησκευτικής αγωγής κομίζει η Εύη Βουλγαράκη-Πισίνα. Μέσα από τη βασική πεποίθηση ότι η κίνηση είναι το συστατικό της ζωής, καλοδέχεται τα αιτήματα που θέτει η νεωτερικότητα. Συνάμα, εξετάζει το ερώτημα των θεμελιωδών αξιών μιας παιδείας, που στόχο της έχει να ελευθερώνει τον άνθρωπο.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Μια νέα θέαση στο ζήτημα της σχολικής θρησκευτικής αγωγής κομίζει η Εύη Βουλγαράκη-Πισίνα. Μέσα από τη βασική πεποίθηση ότι η κίνηση είναι το συστατικό της ζωής, καλοδέχεται τα αιτήματα που θέτει η νεωτερικότητα. Συνάμα, εξετάζει το ερώτημα των θεμελιωδών αξιών μιας παιδείας, που στόχο της έχει να ελευθερώνει τον άνθρωπο. Καθώς κάποιοι αρέσκονται με ιεραποστολικό ζήλο στην εκστόμιση απειλών για ισοπέδωση του μαθήματος, θεωρώντας εαυτούς ως τη μόνη έγκυρη φωνή και γνώμη σε μια κοινωνία πλουραλιστική, κάποιοι άλλοι τέρπονται με την ασύστολη κινδυνολογία, λες και οι κοινωνίες αγνοούν πως συνήθως η κινδυνολογία προετοιμάζει την εμφάνιση και φασιστική επιβολή κάθε λογής "σωτήρων". Ανάμεσά τους η ίδια η ζωή, δυναμική, ποικιλόμορφη... Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνεται στο πώς της ζωής, και μέσα από το πώς προσεγγίζεται το τι και το γιατί. Γραμμένο μέσα από τη διαδικασία της "φωτιάς", την εμπειρία της παιδαγωγικής πράξης, διατηρεί μια δροσερή νηφαλιότητα και κριτική ματιά.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8252-19-9
Book pages: 
167
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Εύη Βουλγαράκη - Πισίνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία, στα Πανεπιστήμια του Munster και του Marburg, στη Θεολογία και τη Θρησκειολογία. Πήρε Master στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως Επιστημονική συνεργάτης στη Θεολογική Σχολή του Marburg, όπου δίδαξε Θεολογία και Θεωρία της Τέχνης. Έχοντας έντονη διορθόδοξη και διεθνή δραστηριότητα, κατείχε υπεύθυνες θέσεις σε πολλούς οργανισμούς. Εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού "Σύναξη". Ασχολείται με μεταφράσεις και επιστημονική συγγραφή, ενώ από το 2001 μετέχει στη διεύθυνση των εκδόσεων Μαΐστρος. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8252-19-9
Book pages: 
167
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο