Product

Νέων θέατρον

Product

Νεώτερα δεδομένα στη χειρουργική θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα

Νεώτερα από τη φυσική

Κωδικός:
62272
Manufacturer: 
Description: 

Τα Νεώτερα από τη φυσική δίνουν την εικόνα των προόδων της τελευταίας δεκαετίας. Εκτός από τις ανακαλύψεις στην κλασσική και στην πυρηνική φυσική, μεγάλο μέρος του βιβλίου ασχολείται με ένα εντελώς νέο τομέα. Στα γνωστά φαινόμενα της οπτικής τα υλικά σώματα (φακοί κ.ά.) επηρεάζουν τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Αντιθέτως, στην κβαντική φυσική τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα επηρεάζουν τη διάδοση των κυμάτων De Broglie των σωματίων. Τα αποτελέσματα (διάθλαση, περίθλαση κ.λπ.) είναι ανάλογα με εκείνα της κλασσικής οπτικής και αποτελούν τομέα στον οποίο εδόθη η ονομασία ατομική οπτική.

12,94 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα Νεώτερα από τη φυσική δίνουν την εικόνα των προόδων της τελευταίας δεκαετίας. Εκτός από τις ανακαλύψεις στην κλασσική και στην πυρηνική φυσική, μεγάλο μέρος του βιβλίου ασχολείται με ένα εντελώς νέο τομέα. Στα γνωστά φαινόμενα της οπτικής τα υλικά σώματα (φακοί κ.ά.) επηρεάζουν τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Αντιθέτως, στην κβαντική φυσική τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα επηρεάζουν τη διάδοση των κυμάτων De Broglie των σωματίων. Τα αποτελέσματα (διάθλαση, περίθλαση κ.λπ.) είναι ανάλογα με εκείνα της κλασσικής οπτικής και αποτελούν τομέα στον οποίο εδόθη η ονομασία ατομική οπτική. Η ατομική οπτική ανεπτύχθη κυρίως κατά την τελευταία πενταετία και αυτό χάρις σε νέες τεχνολογίες στον χειρισμό μεμονωμένων ατόμων, πράγμα το οποίον θα επιτρέψει την κατασκευή lazer υλικών κυμάτων.
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-460-241-1
Book pages: 
350
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Καίσαρ Αλεξόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Mηχανολόγος Mηχανικός στο Πολυτεχνείο της Zυρίχης (1926-1930) - εργαζόμενος ως βοηθός στην έδρα Mηχανών Eσωτερικής Kαύσεως - και συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του ίδιου ιδρύματος, όπου έλαβε το αντίστοιχο δίπλωμα. Tο 1935 αναγορεύτηκε διδάκτορας των Φυσικών Eπιστημών. Tο 1936 εκλέχτηκε υφηγητής και το 1939 τακτικός καθηγητής της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, όπου δίδαξε μέχρι του 1974. Oι έρευνές του καλύπτουν κυρίως την Πυρηνική Φυσική και τη Φυσική των Στερεών, αντικείμενα τα οποία δίδαξε στα Πανεπιστήμια της Uppsala και του Michigan. Kατά την περίοδο 1970-1972, διετέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου Aθηνών. Yπήρξε εκπρόσωπος της Eλλάδος στην Eπιστημονική Eπιτροπή του NATO, διευθύνων σύμβουλος του Bασιλικού Iδρύματος Eρευνών και μέλος της διοικούσας Eπιτροπής του Kέντρου Aτομικών Eρευνών Δημόκριτος, ως και ιδρυτικό μέλος της Eλληνικής Aνθρωπιστικής Eταιρείας. Eπίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Iωαννίνων. Πρόεδρος της Aκαδημίας (1979).

Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-460-241-1
Book pages: 
350
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο