Product

Νηπτική ζωή και ασκητικοί κανόνες

Product

Νηπτική θεωρία

Νηπτική θεματική του Δ' αιώνα

Κωδικός:
112151
Manufacturer: 
Description: 

Αντικείμενο της μελέτης μας είναι η νηπτική ορολογία και θεματική του δ΄ αιώνα. Η έξοδος της Εκκλησίας από την υγρή και βαριά ατμόσφαιρα των κατακομβών της έδωσε επιτέλους τη δυνατότητα ευρύτερης ανάπτυξης και καλλιέργειας του θεολογικού λόγου. Δίπλα στη δογματική θεολογία που αναπτύσσεται πια ραγδαία εξαιτίας της φοβερής κρίσης του αρειανισμού και άλλων αιρέσεων, το μεγάλο και εντυπωσιακό ρεύμα του μοναχισμού της Ανατολής προκαλεί την κοσμογονικής σημασίας εμφάνιση της νηπτικής γραμματείας. Από το έργο του Μ.

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αντικείμενο της μελέτης μας είναι η νηπτική ορολογία και θεματική του δ΄ αιώνα. Η έξοδος της Εκκλησίας από την υγρή και βαριά ατμόσφαιρα των κατακομβών της έδωσε επιτέλους τη δυνατότητα ευρύτερης ανάπτυξης και καλλιέργειας του θεολογικού λόγου. Δίπλα στη δογματική θεολογία που αναπτύσσεται πια ραγδαία εξαιτίας της φοβερής κρίσης του αρειανισμού και άλλων αιρέσεων, το μεγάλο και εντυπωσιακό ρεύμα του μοναχισμού της Ανατολής προκαλεί την κοσμογονικής σημασίας εμφάνιση της νηπτικής γραμματείας. Από το έργο του Μ. Αθανασίου "Βίος και Πολιτεία του οσίου Αντωνίου" (357), το οποίο εμφύσησε σε πλήθη ανθρώπων τον ενθουσιώδη πόθο για την αναχωρητική ζωή της ερήμου, μέχρι το αριστουργηματικό σε θεολογική και ποιητική πνοή νηπτικό κείμενο του Γρηγορίου Νύσσης "Εξήγησις εις το Άσμα των Ασμάτων" (τέλη του δ΄ αιώνα) η νηπτική ορολογία και θεματική γνωρίζει τη δική της ανάπτυξη και πορεία. [...] (απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου)
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-353-128-6
Book pages: 
261
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος Σταυρόπουλος-Γιουσπάσογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών απ' όπου πήρε το πτυχίο του το 1996. Στην ίδια σχολή πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε τιμητική υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το 2004 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 2014 εργάζεται στο Τμήμα Θεολογίας ως λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο "Πατρολογία", εστιάζοντας περισσότερο την προσοχή του στη λατινική χριστιανική γραμματεία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στη μελέτη της χριστολογίας και της μυστικής θεολογίας.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-353-128-6
Book pages: 
261
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο