Product

Ντεντέκτιβ Λουκάς

Product

Ντερριντά

Ντεριντά

Κωδικός:
121842
Manufacturer: 
Description: 

O Ντεριντά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εύπεπτο ανάγνωσμα, αφού κάθε ιδέα του μοιάζει να τραβάει τη γη κάτω απ' τα πόδια μας, αμφισβητώντας την αίσθηση που έχουμε για τον εαυτό μας, για τον κόσμο και κυρίως για τη γλώσσα, με την οποία και τα δύο αυτά πράγματα διατυπώνονται.

Αν προστεθεί σ' αυτό και μία κατά περιπτώσεις ιλιγγιώδης γλωσσική στρυφνότητα της οποίας "η μη εποικοδομητική" ανάγνωση μοιάζει να καταργεί την ίδια τη συγγραφή όπως τη γνωρίζουμε, τότε η δυσφορία του αναγνώστη είναι κατανοητή.

6,88 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

O Ντεριντά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εύπεπτο ανάγνωσμα, αφού κάθε ιδέα του μοιάζει να τραβάει τη γη κάτω απ' τα πόδια μας, αμφισβητώντας την αίσθηση που έχουμε για τον εαυτό μας, για τον κόσμο και κυρίως για τη γλώσσα, με την οποία και τα δύο αυτά πράγματα διατυπώνονται. Αν προστεθεί σ' αυτό και μία κατά περιπτώσεις ιλιγγιώδης γλωσσική στρυφνότητα της οποίας "η μη εποικοδομητική" ανάγνωση μοιάζει να καταργεί την ίδια τη συγγραφή όπως τη γνωρίζουμε, τότε η δυσφορία του αναγνώστη είναι κατανοητή. Ωστόσο σ' αυτόν τον κατατοπιστικό και απολαυστικό οδηγό, "αποδόμηση" δεν σημαίνει "καταστροφή" -και βέβαια δεν εμπεριέχει "συν". Στην ιδιαίτερα ραφιναρισμένη ρητορική του Ντεριντά μπορεί να συναντήσει κανείς τα πιο ριζοσπαστικά και άκρως αποκαλυπτικά σχόλια για τη δομή του κόσμου στον οποίο κατοικούμε σήμερα.
Subtitle: 
Το προσκήνιο της συγγραφής
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-536-180-9
Book pages: 
91
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κρίστοφερ Τζόνσον είναι λέκτορας γαλλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κίαλ. Είναι ο συγγραφέας του "System of Writing in the Philosophy of Jacques Derrida" ("Το σύστημα της γραφής στη φιλοσοφία του Ζακ Ντερριντά"), που δημοσιεύτηκε το 1993 και συντάκτης του "Paragraph: A Journal of Modern Critical Theory".

Subtitle: 
Το προσκήνιο της συγγραφής
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-536-180-9
Book pages: 
91
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο