Product

Νυχτολούλουδα

Product

Νυχτοπερπατήματα

Νυχτοπάτης βασιλιάς

Κωδικός:
103111
Manufacturer: 
Description: 

Η ιστορία είναι αληθινή. Γεννήθηκε απ' την καπνιά και τη φωτιά του πολέμου που πάνω τους βράζουν τ' ανθρώπινα βάσανα και οι κατατρεγμοί.
Αυτό είναι το σκηνικό.

7,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ιστορία είναι αληθινή. Γεννήθηκε απ' την καπνιά και τη φωτιά του πολέμου που πάνω τους βράζουν τ' ανθρώπινα βάσανα και οι κατατρεγμοί. Αυτό είναι το σκηνικό. Η ουσία όμως είναι η ΙΒΡΙΣ. Αυτή τιμωρείται. Τιμωρούνται η κυνικότητα και η αλαζονεία προσφέροντας έρεισμα σε κείνους που διατείνονται πως: εδώ είναι η κόλαση, εδώ και ο παράδεισος. Η τιμωρία είναι σκληρή γι' αυτό και αφάνταστα τραγική. Τίποτα πιο πετυχημένο δεν έχει γράφει γι' αυτές τις πράξεις από τα λόγια του Αριστοτέλη: "Έστιν ούν τραγωδία (...) η δι' ελέους και φόβου παραινούσα των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν. " 'Ολα τα πρόσωπα και τα ονόματα είναι υπαρκτά, έζησαν. Το ίδιο και οι χαρακτήρες. Δεν έλαβαν μέρος κατ' ανάγκη σ' αυτήν την ιστορία. Δάνεισαν όμως την προσωπικότητά τους στους ήρωες αυτού του δράματος, χάριν υστεροφημίας επειδή ήταν όλοι τους ιδιαίτεροι άνθρωποι.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-385-343-7
Book pages: 
108
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Τσερδάνης είναι το Φιλολογικό ψευδώνυμο του Παναγιώτη Τσερδανέλη. Πάρθηκε από το πραγματικό επώνυμο των γονιών του με την προσθήκη της κατάληξης -ελης, γλωσσικό ιδίωμα των Παλεσβιωτών.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έζησε στη Λέσβο. (Μυτιλήνη - Αγίασσο). Καταγωγή Μικρασιατική. Από πολύ νωρίς έγραφε και δημοσίευε σε διάφορα έντυπα.
Εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Άσκησε το επάγγελμα του μηχανικού εργολήπτη δημοσίων έργων. Έκανε τρία παιδιά. Σταμάτησε κάθε λογοτεχνική δραστηριότητα πιεσμένος από τον αγώνα της επιβίωσης για μεγάλο διάστημα.
Εμφανίστηκε ξανά το 1994. Άρχισε να γράφει και να δημοσιεύει εδώ κι εκεί. Εξέδωσε τέσσερα θεατρικά έργα και τρία μονόπρακτα από τις εκδόσεις "Δωδώνη". Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-385-343-7
Book pages: 
108
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο