Product

Οδηγός αντιμετώπισης καθημερινών κινδύνων

Product

Οδηγός αντιρατσιστικής εκπαίδευσης

Οδηγός αντιρατσιστικής εκπαίδευσης

Κωδικός:
32437
Description: 

Ο "Οδηγός αντιρατσιστικής εκπαίδευσης", αν και αναφέρεται σε τραγικές καταστάσεις και απάνθρωπα φαινόμενα, είναι ένα βιβλίο που φέρνει αισιοδοξία στην εκπαίδευση και, συνεπώς, φέρνει αισιοδοξία σε ολόκληρη την κοινωνία. Δείχνει ότι η αντιρατσιστική εκπαίδευση:
- Είναι δυνατή σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα στο πλαίσιο του ισχύοντος αναλυτικού προγράμματος.
- Εφαρμόζεται με οποιοδήποτε μοντέλο διδασκαλίας
- Δεν προϋποθέτει την ύπαρξη προκατασκευασμένου διδακτικού υλικού.

35,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο "Οδηγός αντιρατσιστικής εκπαίδευσης", αν και αναφέρεται σε τραγικές καταστάσεις και απάνθρωπα φαινόμενα, είναι ένα βιβλίο που φέρνει αισιοδοξία στην εκπαίδευση και, συνεπώς, φέρνει αισιοδοξία σε ολόκληρη την κοινωνία. Δείχνει ότι η αντιρατσιστική εκπαίδευση: - Είναι δυνατή σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα στο πλαίσιο του ισχύοντος αναλυτικού προγράμματος. - Εφαρμόζεται με οποιοδήποτε μοντέλο διδασκαλίας - Δεν προϋποθέτει την ύπαρξη προκατασκευασμένου διδακτικού υλικού. Είναι ένα βιβλίο για όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν το φαινόμενο του ρατσισμού και να το αντιμετωπίσουν με επιτυχία.
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-344-960-1
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
26χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Τσιάκαλος σπούδασε βιολογία και πήρε το διδακτορικό δίπλωμα της φυσικομαθηματικής σχολής του πανεπιστημίου του Κίελου. Κατόπιν σπούδασε παιδαγωγική και πήρε το διδακτορικό δίπλωμα της φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου της Βρέμης. Δίδαξε στα πανεπιστήμια της Βρέμης, του Όλντεμπουργκ και του Ζήγκεν και στην ανώτατη παιδαγωγική σχολή της Ρηνανίας (Άαχεν). Το 1984 εκλέχτηκε καθηγητής της παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα. Δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα και βιβλία στους τομείς της γενετικής των πληθυσμών, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού, της διδακτικής, της εκπαίδευσης των μειονοτήτων και της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-344-960-1
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
26χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο