Product

Οδηγός ΔΕΥΑ

Product

Οδηγός Δήμου Μουρεσίου Πηλίου

Οδηγός δημοτικού αρχείου Ερμούπολης 1821-1949

Κωδικός:
85029
Description: 

Ο πυρήνας του αρχείου εντοπίστηκε το καλοκαίρι του 1975. Το μισό υλικό ήταν στοιβαγμένο σ' ένα δωμάτιο του δημαρχιακού μεγάρου το οποίο κάποτε ήταν το δημοτικό φαρμακείο. Το υπόλοιπο βρισκόταν σ' έναν από τους "πύργους" του ίδιου μεγάρου, και σ' άλλους χώρους.

9,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο πυρήνας του αρχείου εντοπίστηκε το καλοκαίρι του 1975. Το μισό υλικό ήταν στοιβαγμένο σ' ένα δωμάτιο του δημαρχιακού μεγάρου το οποίο κάποτε ήταν το δημοτικό φαρμακείο. Το υπόλοιπο βρισκόταν σ' έναν από τους "πύργους" του ίδιου μεγάρου, και σ' άλλους χώρους. Το φθινόπωρο του 1975 η "Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού" δέχθηκε να αναλάβει την ταξινόμηση του αρχείου. Την άνοιξη του 1976 μια ομάδα πήγε στην Ερμούπολη να διερευνήσει τη φύση και την έκταση του υλικού. Διαπιστώθηκε ότι τα χρονικά όρια κυμαίνονταν από το 1830 περίπου ως τα τέλη της δεκαετίας του 1960· ότι μικρό μόνο τμήμα του είχε συγκεντρωθεί σε δέματα που περιείχαν φακέλους ποικίλου περιεχομένου· ότι πολλές φορές οι σπάγγοι των δεμάτων είχαν σπάσει και οι φάκελοι διαφορετικών δεμάτων είχαν αναμιχθεί κατά τη μεταφορά του αρχείου από αποθήκη σε αποθήκη· ότι πολλά έγγραφα ήταν έξω από τους φακέλους των· τέλος, ότι ο όγκος του υλικού ήταν μεγάλος. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Publications Date: 
1987
Book pages: 
290
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρήστος Λούκος είναι Καθηγητής της Ιστορίας των Νεοτέρων Χρόνων στο Πανεπιστήµιο Κρήτης. Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ιστορία της Επανάστασης του 1821, στην κοινωνική ιστορία των πόλεων και στην ιστορία της Λατινικής Αµερικής. Είναι µέλος της Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισµού «Μνήµων» και µετέχει στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού Μνήµων.

Publications Date: 
1987
Book pages: 
290
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο