Product

Οικείος χώρος

Product

Οικείωση και αλλοτρίωση

Οικειότητα

Κωδικός:
142532
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Οι ευκαιριακές σχέσεις έχουν γίνει πολύ συνηθισμένες σε μια κοινωνία σαν τη δική μας, που αποδέχεται περισσότερο το ευκαιριακό σεξ. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει η υπόγεια αίσθηση ότι κάτι λείπει -η ποιότητα της οικειότητας.

11,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι ευκαιριακές σχέσεις έχουν γίνει πολύ συνηθισμένες σε μια κοινωνία σαν τη δική μας, που αποδέχεται περισσότερο το ευκαιριακό σεξ. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει η υπόγεια αίσθηση ότι κάτι λείπει -η ποιότητα της οικειότητας. Οικειότητα είναι η προθυμία να είσαι ειλικρινής και να δείχνεις στους άλλους αυτό που πραγματικά είσαι και ταυτόχρονα να είσαι ευάλωτος, εκθέτοντας τα βαθύτερα συναισθήματά σου, έχοντας εμπιστοσύνη στο ότι ο άλλος άνθρωπος θα σου φερθεί με σεβασμό. Τελικά, οικειότητα είναι το να ρισκάρεις ότι ακόμη κι αν ο άλλος είναι κλειστός και προδώσει την εμπιστοσύνη σου, αυτό δεν πρόκειται να σου προκαλέσει καμία μόνιμη βλάβη κι ότι αυτό που έχει ουσιαστική σημασία είναι το να είσαι εσύ ανοιχτός. Σε αυτό το γεμάτο συμπόνια βιβλίο, ο Όσσο μας οδηγεί βήμα-βήμα μέσα σε όλα εκείνα που μας φοβίζουν στην οικειότητα και στο πώς να αντιμετωπίζουμε εκείνους τους φόβους, πώς να τους υπερβούμε και πώς να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας, θρέφοντάς τις με περισσότερο άνοιγμα και εμπιστοσύνη.
Subtitle: 
Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στους άλλους
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6726-07-Χ
Book pages: 
233
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Όσσο (πραγματικό όνομα Τσάντρα Μοχάν Ζαΐν) γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1931 και απεβίωσε στις 19 Ιανουαρίου 1990. Πήρε το όνομα Όσσο (Osho) τ0 1989. Ήταν Ινδός μυστικιστής φιλόσοφος και πνευματικός διδάσκαλος που κέρδισε διεθνή αναγνώριση. Η διδασκαλία του επικεντρώθηκε στη σημασία του διαλογισμού, στην αγάπη στη δημιουργικότητα και στην ευδαιμονία, στοιχεία που ενυπάρχουν στον άνθρωπο και τα οποία χάνει εντεταγμένος ων σε ένα σύστημα που αποτελείται από στατικά πιστεύω αυστηρές θρησκευτικές παραδόσεις και κοινωνικοποίηση μέσα σε αυστηρά νομικά πλαίσια. Ο Όσσο υπήρξε καθηγητής φιλοσοφίας. Ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ινδία διδάσκοντας. Οι απόψεις του για την σεξουαλικότητα έγιναν αιτία να του κολλήσουν το παρατσούκλι "ο γκουρού του σεξ", (αποτέλεσμα του φοβικού συνδρόμου που κυριεύει την συντηρητική θρησκευτικοκεντρική κοινωνία όταν απειλούνται ο θεσμοί της). Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Βομβάη, οπότε και άρχισαν να αυξάνουν θεαματικά οι αριθμοί των Δυτικών που έρχονταν για να μυηθούν στην φιλοσοφία του. Το 1981 εγκαταστάθηκε στο Όρεγκον των ΗΠΑ όπου οι οπαδοί του ίδρυσαν μια διεθνή κοινότητα με το όνομα Ρατζνισπουράμ. Η κοινότητα αυτή ήρθε σε σύγκρουση με τις αρχές του τόπου και ο Όσσο απελάθηκε από την χώρα με την κατηγορία ότι πα-ραβίασε τον νόμο περί μετανάστευσης. Επέστρεψε στο Πούνε, όπου και πέθανε το 1990. Το ασράμ του (το κέντρο του) είναι σήμερα γνωστό ως "The Osho International Meditation Resort".

Subtitle: 
Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στους άλλους
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6726-07-Χ
Book pages: 
233
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο