Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73008 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Οικολογική διαχείριση κτηρίων, οικισμών και πόλεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οικολογική διαχείριση κτηρίων, οικισμών και πόλεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κωδικός: 158873

Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων
Συγγραφέας: Μητούλα, Ρόιδω Οικονόμου, Αγησίλαος
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
ISBN: 960-351-845-Χ
Κωδικός προϊόντος: 158873

Λιανική τιμή:25.14EUR

τιμή bibliopolio.gr 22.63EUR

Έκπτωση: 2.51EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Στις σελίδες του βιβλίου αναπτύσσονται όλες οι προϋποθέσεις της οικολογικής δόμησης και οι δυνατότητες για αναστροφή της περιβαλλοντικής κρίσης μέσα από την αναβάθμιση της ποιότητας του δομημένου περιβάλλοντος.

Στο βιβλίο με τίτλο Οικολογική Διαχείριση Κτηρίων, Οικισμών και Πόλεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καταγράφεται η καταστροφή που έχει υποστεί το περιβάλλον από τις ανθρώπινες ενέργειες. Υπογραμμίζεται ότι ο άνθρωπος, στην προσπάθειά του να βάλει τη φύση στην υπηρεσία του, έθιξε την ισορροπία της, προκαλώντας σοβαρότατες και συχνά ανεπανόρθωτες βλάβες και καταστροφές. Επεδίωξε την ανάπτυξη και δεν έλαβε υπόψη του τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η αλόγιστη χρήση φυσικών πόρων από μη ανανεώσιμες πηγές, η κακή χρήση απορριμμάτων, η κοπή και εξαφάνιση δένδρων και δασών, η κατασπατάληση και ρύπανση των υδάτων, οι πυρκαγιές και πολλά άλλα, καταδεικνύουν το βαθμό στον οποίο ο άνθρωπος δεν εκτίμησε την αξία της φύσης και δεν τη σεβάστηκε στην πορεία για την ανάπτυξή του. Τα παραπάνω αναπτύσσονται στα κεφάλαια του βιβλίου και η κατεύθυνση που δίνεται ορίζεται από την προσπάθεια ανάδειξης των βασικών θεμάτων που αφορούν στον περιβαλλοντικό και οικολογικό σχεδιασμό και τη δυνατότητα βιωσιμότητας των κτηρίων, των οικισμών και των πόλεων. Οι συγγραφείς δίνουν μεγάλη σημασία στον όρο πόλεις, αποδεικνύοντας ότι η μεγαλύτερη υποβάθμιση σήμερα εμφανίζεται στο αστικό περιβάλλον, δηλαδή στο σύγχρονο ανθρωποποίητο περιβάλλον.

Το βιβλίο αντιμετωπίζει με μεγάλη πληρότητα το αντικείμενό του και είναι το πλέον επικαιροποιημένο στα θέματα τα σχετικά με την Οικολογική Διαχείριση των δομημένων περιοχών, ιδιαίτερα στο 2ο Μέρος, το σχετικό με τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Απευθύνεται σε ερευνητές σχετικούς με τα θέματα του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και σε επαγγελματίες και διαχειριστές των θεμάτων της αστικής, τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης. Τέλος, είναι μία πηγή ενημέρωσης για τους πολίτες, καθώς η προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, απασχολεί πλέον έντονα τον οποιοδήποτε.

(Ιωσήφ Στεφάνου, Ομότιμος Καθηγητής Πολεοδομίας - Χωροταξίας Ε.Μ.Π.)


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων
Κωδικός προϊόντος: 158873
ISBN: 960-351-845-Χ
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 360
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 24χ17Μητούλα, Ρόιδω

Η Ρόιδω Μητούλα του Κωνσταντίνου και της Δέσποινας είναι λέκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα "Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός του Χώρου" και διδάκτωρ ΠολεοδομίαςΧωροταξίας της Αρχιτεκτονικης Σχολής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με θέμα "Οι επιπτώσεις της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στη φυσιογνωμία της ελληνικής πόλης" Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις και συμμετοχή με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Πολεοδομικής Σύνθεσης του ΕΜΠ και είναι ερευνήτρια στο Εργαστήριο Ανθρωποοικολογίας και Αγροτικής Οικονομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Έχει ως γνωστικό αντικείμενο την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αστική Ανασυγκρότηση

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

Kalofagades  Βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ανασυγκρότηση του ελληνικού αστικού περιβάλλοντος  Η παγκοσμιοποίηση, η ευρωπαϊκή ενοποίηση και η φυσιογνωμία της σύγχρονης ελληνικής πόλης  Συνθήκες διαμόρφωσης της σύγχρονης ελληνικής πόλης  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Σταμούλη Α.Ε.
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 

Ο μυστικός κώδικας του Πυθαγόρα και η αποκρυπτογράφησι της διδασκαλίας του
15.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Οικολογική διαχείριση κτηρίων, οικισμών και πόλεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.