Product

Οικολογισμός

Product

Οικομενικού Πατριαρχείου νεώτερα ιστορικά Β

Οικολογισμός και πολιτική

Κωδικός:
37924
Description: 

Η μελέτη αυτή αρχικά δεν γράφτηκε για να αποτελέσει αντικείμενο αυτόνομης δημοσίευσης. Πρωταρχικός προορισμός της υπήρξε να ενσωματωθεί -αποτελώντας ιδιαίτερο κεφάλαιο- στο έργο του συγγραφέα "Το κομματικό φαινόμενο", που, με φυσιολογική πορεία των πραγμάτων, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 1992 από τις εκδόσεις Παπαζήση.

1,43 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μελέτη αυτή αρχικά δεν γράφτηκε για να αποτελέσει αντικείμενο αυτόνομης δημοσίευσης. Πρωταρχικός προορισμός της υπήρξε να ενσωματωθεί -αποτελώντας ιδιαίτερο κεφάλαιο- στο έργο του συγγραφέα "Το κομματικό φαινόμενο", που, με φυσιολογική πορεία των πραγμάτων, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 1992 από τις εκδόσεις Παπαζήση. Δεδομένου, όμως, πως το οικολογικό πολιτικό φαινόμενο προκαλεί το ενδιαφέρον ενός ιδιαίτερου κοινού, ως έκφραση ειδικής και νέας μορφής πολιτικής (αντικουλτούρας, αποφασίστηκε η αυτόνομη αυτή έκδοση -εμπλουτισμένη με τα οργανογράμματα των κυριότερων ευρωπαϊκών οικολογικών κομμάτων-, απευθυνόμενη σε όσους το γενικότερο κομματικό φαινόμενο, στις κλασικότερες και πιο "κατεστημένες" εκφράσεις και εκφάνσεις του, δεν προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οφείλω, ωστόσο, να προειδοποιήσω τον αναγνώστη πώς χρησιμοποιούνται έννοιες, επιχειρούνται συγκρίσεις, υπάρχουν σημεία αναφοράς και κατηγοριοποιήσεις, των οποίων η κατανόηση διευκολύνεται από -ή προϋποθέτει και- μία στοιχειώδη εξοικείωση με τη βασική θεωρία του κομματικού φαινομένου. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Publications Date: 
1992
Book ISBN: 
960-02-0958-8
Book pages: 
57
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θανάσης Διαμαντόπουλος σπούδασε αρχικά νομικά και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα φιλοσοφία, ψυχολογία και παιδαγωγικά στη Φιλοσοφική Σχολή του ίδιου πανεπιστημίου. Με διαδοχικές υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης και του Ιδρύματος Στασινόπουλου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη, με τον καθηγητή Maurice Duverger και είναι διδάκτορας πολιτικής επιστήμης του 1ου Πανεπιστημίου του Παρισιού. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές έρευνες και στην Οξφόρδη. Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει επίσης διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών της Λίλλης. Διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών και δύο λογοτεχνικών βιβλίων, ενώ από τις Εκδόσεις "Πατάκη" κυκλοφορεί και το έργο του "Εκλογικά συστήματα: Θεωρία και πρακτικές εφαρμογές", "Ανάδειξη κοινοβουλίων και προέδρων δημοκρατίας", το οποίο έχει εκδοθεί σε μετάφραση και από τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Βρυξελλών. Έχει συνεργασθεί επί χρόνια, ως πολιτικός σχολιαστής-αναλυτής, με την "Καθημερινή", τον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", τον "Τύπο της Κυριακής" και το ραδιοσταθμό "Αθήνα-9.84".

Publications Date: 
1992
Book ISBN: 
960-02-0958-8
Book pages: 
57
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο