Product

Οικοτουρισμός

Product

Οικοτροφεία και υποτροφίες στη Μακεδονία

Οικοτουρισμός

Κωδικός:
117143
Manufacturer: 
Description: 

Ένας πλήρης οδηγός για τις ήπιες μορφές τουρισμού, τον οικοτουρισμό και τον αγροτουρισμό, από τον Έβρο έως την Κρήτη. Ένα ταξίδι σε περιοχές και δραστηριότητες που συνδυάζουν την απόλαυση της φύσης με την προστασία του περιβάλλοντος, την παράδοση και τον τοπικό πολιτισμό.
Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τις προστατευόμενες περιοχές, τα κέντρα πληροφόρησης, τους γυναικείους αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς, τους φορείς, τα οικοαξιοθέατα, τις τοπικές γιορτές, τους οικοαγροτουριστικούς ξενώνες, τα μουσεία φυσικής ιστορίας, τα λαογραφικά μουσεία.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ένας πλήρης οδηγός για τις ήπιες μορφές τουρισμού, τον οικοτουρισμό και τον αγροτουρισμό, από τον Έβρο έως την Κρήτη. Ένα ταξίδι σε περιοχές και δραστηριότητες που συνδυάζουν την απόλαυση της φύσης με την προστασία του περιβάλλοντος, την παράδοση και τον τοπικό πολιτισμό. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τις προστατευόμενες περιοχές, τα κέντρα πληροφόρησης, τους γυναικείους αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς, τους φορείς, τα οικοαξιοθέατα, τις τοπικές γιορτές, τους οικοαγροτουριστικούς ξενώνες, τα μουσεία φυσικής ιστορίας, τα λαογραφικά μουσεία.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6686-06-Χ
Book pages: 
311
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γρηγόρης Τσούνης είναι βιολόγος, ορνιθολόγος και συγγραφέας. Εδώ και σαράντα χρόνια ασχολείται με τη μελέτη και την προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος. Επιστημονικές έρευνές του έχουν δημοσιευθεί στα επιστημονικά περιοδικά Oryx, Biologia - Gallohellenica, Naturopa, Rivista Italiana di Ornitologia, Phytologia Balcanica, Ucceli, Αρχαιολογία και Τέχνες, H φύση κ.ά. Διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης από το 1986 ως το 1988 και Γενικός Γραμματέας από το 1990 ως το 1992.
Την περίοδο 1990-1991 ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας και της Ε.Ε.Π.Φ. στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Naturopa Center και την περίοδο 1990-1993 εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Υδρόβια Πουλιά και τους Υγροτόπους (International Waterfowl and Wetlands Research Bureau).
Έχει συνεργαστεί με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια αλλά και οργανισμούς σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Σε συνεργασία με γνωστούς σκηνοθέτες έχει συμμετάσχει σε πολλά ντοκιμαντέρ για το ελληνικό φυσικό περιβάλλον.
Το 2006, μαζί με τον γιο του Λάμπρο ανακάλυψαν το εξαφανισμένο στενότοπο ενδημικό φυτό της Ακρόπολης, τη Micromeria acropolitana.
Έχει γράψει πολλά βιβλία, μελέτες και άρθρα.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6686-06-Χ
Book pages: 
311
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο