Product

Οι Έλληνες

Product

Οι Έλληνες

Οι Έλληνες

Κωδικός:
66998
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ποιοι ήταν οι αρχαίοι Έλληνες; Το ερώτημα δεν είναι πρωτότυπο, αλλά σ' αυτό το βιβλίο βρίσκει μια πρωτότυπη και προκλητική απάντηση.

16,29 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ποιοι ήταν οι αρχαίοι Έλληνες; Το ερώτημα δεν είναι πρωτότυπο, αλλά σ' αυτό το βιβλίο βρίσκει μια πρωτότυπη και προκλητική απάντηση. Διακεκριμένος μελετητής της ελληνικής ιστορίας και γραμματείας, ο Κάρτλετζ εξετάζει τους Έλληνες της κλασικής εποχής με βάση τη δική τους αυτοεικόνα, κυρίως αυτήν που παρουσιάζουν καταξιωμένοι ιστορικοί και στοχαστές όπως ο Ηρόδοτος, ο Θουκυδίδης, ο Ξενοφώντας και ο Αριστοτέλης.[...] Σκοπός αυτού του καινοτόμου βιβλίου, που αξιοποιεί μεθόδους της κοινωνικής ανθρωπολογίας και της ιστορίας του πολιτισμού, είναι να ανιχνεύσει διεξοδικά το "ελληνικό επίτευγμα", χρησιμοποιώντας πρώτα απ' όλα ένα χαρακτηριστικά ελληνικό εννοιολογικό σχήμα: τη διπολική αντίθεση. Ο συγγραφέας διερευνά σε βάθος πώς οι κυρίαρχοι - ενήλικες, αρσενικοί, πολίτες - Έλληνες, επεδίωξαν, με αμφίβολη επιτυχία, να ορίσουν μονοσήμαντα τον εαυτό τους σε αντίθεση προς μια ολόκληρη σειρά από "άλλους" - μη Έλληνες, γυναίκες, μη πολίτες, δούλους και θεούς. Δείχνει έτσι, όχι μόνο τις γέφυρες που μας συνδέουν με την κλασική αρχαιότητα, αλλά και τις αποστάσεις που αναπόφευκτα όσο και αποκαλυπτικά μάς χωρίζουν απ' αυτήν.
Subtitle: 
Εικόνες του εαυτού και των άλλων
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-221-202-0
Book pages: 
316
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Paul Cartledge σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έλαβε το πτυχίο και το διδακτορικό του ολοκληρώνοντας μια διατριβή σχετικά με την αρχαιολογία και την ιστορία της πρώιμης Σπάρτης, υπό την εποπτεία του καθηγητή Σερ Tζον Mπόρντμαν. Είναι καθηγητής Eλληνικής Iστορίας στη Σχολή Kλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Kέιμπριτζ, όπου διδάσκει από το 1979 και διευθυντής κλασικών σπουδών στο Clare College του Καίμπριτζ. Είναι επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής των επιθεωρήσεων "Dialogos", "International History Review" και "History of Political Thought". Έχει γράψει, έχει δημοσιεύσει κι έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών βιβλίων πάνω στο αντικείμενό του. Ανάμεσα στις πλέον πρόσφατες εργασίες του συγκαταλέγονται τα εξής: "The Greeks: A Portrait of Self and Others (1997), "Democritus" (1998), "Political Thought in Ancient Greece: Elite and Mass from Homer to Plutarch", "The Spartans", "Spartan Reflections", "Alexander the Great: The Hunt for a New Past", καθώς και το "The Cambridge Illustrated History of Ancient Greece".
Eίναι συν-επιμελητής δύο σειρών μονογραφιών, μέλος των συντακτικών επιτροπών τριών επιστημονικών περιοδικών και σύμβουλος αρχαίας ιστορίας του εκδοτικού οίκου Nτάκγουερθ. Eίναι μέλος της Eνώσεως Aρχαιοφίλων του Λονδίνου και έχει τιμηθεί με το παράσημο του Xρυσού Σταυρού του Tάγματος Aριστείας της Tιμής από τον Πρόεδρο της Eλληνικής Δημοκρατίας.

Subtitle: 
Εικόνες του εαυτού και των άλλων
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-221-202-0
Book pages: 
316
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο