Product

Οι Γερμανοί ξανά ξανάρχονται

Product

Οι Γερμανοί στρατηγοί μιλούν

Οι Γερμανοί στην Κρήτη

Κωδικός:
99961
Product Categories: 
Manufacturer: 
Description: 

[...] Η ανά χείρας έκδοση καλύπτει χρονικά -μέσω του φωτογραφικού φακού πάντοτε- την περίοδο από την έναρξη της Μάχης της Κρήτης μέχρι το τέλος της γερμανικής κατοχής. Το εικονογραφικό υλικό που χρησιμοποιείται προέρχεται κατά κανόνα από ιδιωτικές συλλογές Γερμανών που υπηρέτησαν εκεί και θέλησαν να απομνημονεύσουν καθημερινές στιγμές, είτε πρόκειται για στρατιωτικά γεγονότα είτε για ιδιωτικού χαρακτήρα. Στην αιτία αυτή οφείλεται και η ενδεχομένη κακή ποιότητα των φωτογραφιών, αν δεν έχει να κάνει με την παλαιότητα του υλικού, αλλά και η περιορισμένη θεματολογία.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η ανά χείρας έκδοση καλύπτει χρονικά -μέσω του φωτογραφικού φακού πάντοτε- την περίοδο από την έναρξη της Μάχης της Κρήτης μέχρι το τέλος της γερμανικής κατοχής. Το εικονογραφικό υλικό που χρησιμοποιείται προέρχεται κατά κανόνα από ιδιωτικές συλλογές Γερμανών που υπηρέτησαν εκεί και θέλησαν να απομνημονεύσουν καθημερινές στιγμές, είτε πρόκειται για στρατιωτικά γεγονότα είτε για ιδιωτικού χαρακτήρα. Στην αιτία αυτή οφείλεται και η ενδεχομένη κακή ποιότητα των φωτογραφιών, αν δεν έχει να κάνει με την παλαιότητα του υλικού, αλλά και η περιορισμένη θεματολογία. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, που δεν είναι εικονογραφημένο, δίνεται ένα λησμονημένο κεφάλαιο της γερμανικής κατοχής στην Κρήτη, η παράταση της παραμονής των κατακτητών στη μεγαλόνησο μέχρι τον Ιούνιο του 1945, ακόμη και μέχρι τις αρχές του Ιουλίου. Είναι ένα θέμα που κάποιοι Κρητικοί μπορεί να μην θέλουν να το θυμούνται, αφού ήταν εξαναγκασμένοι επί εννέα μήνες μετά την απελευθέρωση των αδελφών τους να υφίστανται ακόμη την ξενική κατοχή. Παρ' όλα αυτά, η ιστορική αλήθεια πρέπει να είναι προσιτή σε όσους ενδιαφέρονται να την ξέρουν. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
1941-1945: Μια συλλογή από άγνωστες φωτογραφίες της Κατοχής
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7201-10-8
Book pages: 
141
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημοσθένης Κούκουνας είναι δημοσιογράφος και ιστορικός συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αγγλία, αλλά από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στη συγγραφή βιβλίων, τη δημοσιογραφία και γενικά τον εκδοτικό χώρο. Στη δημοσιογραφία εργάστηκε αρχικά στο οικονομικό και αργότερα στο πολιτικό ρεπορτάζ σε ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε αρχισυντάκτης διαφόρων εφημερίδων και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Ελεύθερος", που ίδρυσε ο ίδιος το 1986 με εκδότη τον Ιω. Μάστορα. Υπήρξε επίσης εκδότης-διευθυντής του "Νεολόγου Πατρών" και στα τελευταία χρόνια διευθύνει τα περιοδικά "Λαβύρινθος", "Τότε" και άλλα ιστορικά περιοδικά, καθώς και την εκδοτική εταιρία "Μέτρον". Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, κυρίως ιστορικών και βιογραφικών, μεταξύ των οποίων: "Η γερμανική εισβολή και η συνθηκολόγηση", "Η είσοδος των Γερμανών στην Αθήνα", "Η Μάχη της Κρήτης", "Έλληνες Πολιτικοί", "Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός", "Άρης Βελουχιώτης, ο αμφιλεγόμενος πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ", "Νίκος Ζαχαριάδης" κ.ά. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Ιστορία της Κατοχής και πρόσφατα (2009) κυκλοφόρησαν τα βιβλία του "Οι Γερμανοί στην Ελλάδα", "Η Κατοχή στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη", "Η πρώτη κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου", "Η Κρήτη υπό Κατοχή" , "Η γερμανική και ιταλική κατασκοπεία" και "Οι Ιταλοί στην Ελλάδα". Συγγραφέας πολλών άρθρων ιστορικού περιεχομένου σε εφημερίδες, περιοδικά, συλλογικές εκδόσεις και πρακτικά συνεδρίων. Παράλληλα με το ιστορικό του έργο, από το 1992 είναι διευθυντής των ελληνικών βιογραφικών εκδόσεων "Who's Who". Με την κόρη του Νατάσα Κούκουνα εξέδωσαν την τρίτομη "Βιογραφική Εγκυκλοπαίδεια του Νεωτέρου Ελληνισμού 1830-2010 - Αρχεία Ελληνικής Βιογραφίας" (2011), ενώ στη συνέχεια διευθύνουν την αγγλόγλωσση έκδοση "Τhe European Who's Who".

Subtitle: 
1941-1945: Μια συλλογή από άγνωστες φωτογραφίες της Κατοχής
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7201-10-8
Book pages: 
141
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο