Product

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα

Product

Οι ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαία Ελλάδα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα 1896 - 1906

Κωδικός:
73752
Manufacturer: 
Description: 

Τι ήταν η Αθήνα τη δεκαετία 1896-1906; Μια πόλη που κολυμπούσε στα ύδατα και τη λάσπη, με τη σκιά όμως των ένδοξων ερειπίων παρούσα υπό το φως του ηλίου ή του φεγγαρόφωτος. Μια πόλη - δορυφόρος της Δυτικής Ευρώπης, επισκέψιμη για το αρχαίο κάλλος της και για το παρόν της -έμποροι, κατάσκοποι, περιηγητές, φιλέλληνες με ή χωρίς εισαγωγικά πήγαιναν κι έρχονταν. Ο συγγραφέας μελετά την εποχή και καθώς τη μελετά, τη ζωντανεύει, βοηθούμενος από το εικονογραφικό υλικό που δραστηροποιεί την ανάγνωση, χωρίς να την παγιδεύει στην εύκολη κατανάλωση εικόνων.

93,28 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τι ήταν η Αθήνα τη δεκαετία 1896-1906; Μια πόλη που κολυμπούσε στα ύδατα και τη λάσπη, με τη σκιά όμως των ένδοξων ερειπίων παρούσα υπό το φως του ηλίου ή του φεγγαρόφωτος. Μια πόλη - δορυφόρος της Δυτικής Ευρώπης, επισκέψιμη για το αρχαίο κάλλος της και για το παρόν της -έμποροι, κατάσκοποι, περιηγητές, φιλέλληνες με ή χωρίς εισαγωγικά πήγαιναν κι έρχονταν. Ο συγγραφέας μελετά την εποχή και καθώς τη μελετά, τη ζωντανεύει, βοηθούμενος από το εικονογραφικό υλικό που δραστηροποιεί την ανάγνωση, χωρίς να την παγιδεύει στην εύκολη κατανάλωση εικόνων. Το παρελθόν είναι ζωντανό -έτσι μας διαβεβαιώνει- και πάντοτε παρόν στον παρόντα ιστορικό χρόνο της ψηφιακής εικόνας, που ακυρώνει το απρόοπτο της ολότητας υπέρ της λεπτομέρειας.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8326-01-Χ
Book pages: 
300
Book Dimensions: 
29χ29
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Καρδάσης γεννήθηκε το 1956 στη Δημητσάνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οικονομική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Παρίσι Ι. Από το 1987 διδάσκει οικονομική ιστορία στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα αντικείμενα των ερευνών του περιλαμβάνουν θέματα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, με έμφαση στην κοινωνική και οικονομική ιστορία.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8326-01-Χ
Book pages: 
300
Book Dimensions: 
29χ29
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο