Product

Οι αλησμονημένοι. Μια πέτρα λάθος.

Product

Οι αλήτες του Ντάρμα

Οι αλήτες στα Βαλκάνια

Κωδικός:
89676
Manufacturer: 
Description: 

"Είν' η φωνή μου στεναγμός και ψίθυρος του πάθους
είν' η φωνή μου σπαραγμός στα όνειρα του λάθους."
"Φωνή που μένεις άφωνη μες την απελπισία
μικρό πουλί κι ανήμπορο, σφαχτάρι στη θυσία
κορμί μου μοσκομύριστο, χαρά της αγκαλιάς μου
άστα κανάκια τ' έρωτα, οργής να βγει φωτιάς μου.
Τ' ολέθρου δαίμονας σαν 'ρθει κι έχει καημό της βίας
στο δίκιο θε να κρατηθώ, στη βίγλα της θυσίας.
Κι αν θάνατος ανόσιος μας σκέπασεν τα μάτια
του κόσμου θα ναυλώσουμε τ' ονείρου τα καράβια.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"Είν' η φωνή μου στεναγμός και ψίθυρος του πάθους είν' η φωνή μου σπαραγμός στα όνειρα του λάθους." "Φωνή που μένεις άφωνη μες την απελπισία μικρό πουλί κι ανήμπορο, σφαχτάρι στη θυσία κορμί μου μοσκομύριστο, χαρά της αγκαλιάς μου άστα κανάκια τ' έρωτα, οργής να βγει φωτιάς μου. Τ' ολέθρου δαίμονας σαν 'ρθει κι έχει καημό της βίας στο δίκιο θε να κρατηθώ, στη βίγλα της θυσίας. Κι αν θάνατος ανόσιος μας σκέπασεν τα μάτια του κόσμου θα ναυλώσουμε τ' ονείρου τα καράβια. Τι να σας πω; τι να μην πω; Πες μου τι να θρηνήσω; και πώς να πω τον πόνο μου; να τον μοιρολογήσω;" "Άψε φωτιά χωρίς φωτιά, στ' άστρα να τραγουδίσεις το ποταμό ν' αγκαλιαστείς πίσω να τον γυρίσεις." "Τον αντρειωμένο μην τον κλαις την ώρα που θα φεύγει πιάσε σκοπό τση λεβεντιάς, να 'χει όταν μισεύγει." "Τ' αγιόκλημα σκαρφάλωσε στη ρίζα, στο πρινάρι αμοναχό του δεν μπορεί να ζει το παλλικάρι. Στον ασκιανό του πριναριού τ' αγέρι θα φυσήσει τις σαϊτιές του έρωτα να σου τις μουρμουρίσει..."
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7860-40-3
Book pages: 
184
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωστής Μουδάτσος είναι από το Μέσα Λασίθι. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Academia de Studii Economice στο Βουκουρέστι. Σήμερα ζει στη Κρήτη, στο Μεγάλο Κάστρο και εργάζεται στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου.
Με τον Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη) παρουσίασαν το μουσικό έργο "Εωτόκριτος" ενώ η θεατρική διασκευή του, παρουσιάστηκε από το Θέατρο Κρήτης και την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου. Με το Μιχάλη Ξυδάκη οργάνωσαν το μουσικό σχήμα "Το κάλεσμα της φύσης" κι έχουν παρουσιάσει τις μουσικές εργασίες, "Το Κάλεσμα της Φύσης", "Η Κραυγή της Φύσης" και "Αδέσποτες Κουβέντες". Συμμετέχουν σε συναυλίες και μουσικοποιητικές βραδιές τόσο στον τόπο μας όσο και στο εξωτερικό.
Με τον Γιώργο Γκερεδάκη παρουσίασαν την εργασία, "Πρωί και Βράδυ" και με τον Νίκο Λιανέρη την "Ορμή και Θύελλα".
Έχει ακόμη επιμεληθεί τις μουσικές εργασίες "Παρέες της Κρήτης-Μελαμπες", αφιέρωμα στον Κώστα Μουντάκη κ.α. Είναι δημιουργός των ραδιοφωνικών εκπομπών, "Ταξιδεύοντας με τη σκιά μου", "Σμιλεύοντας το χρόνο", "Κόσμος κι όνειρο είναι ένα", "Μύριες χρυσές αθιβολές" και "Μεταξύ αναρχίας, ανταρσίας και ελευθερίας".
Άρθρα, αφιερώματα και μελέτες του δημοσιεύονται στον ντόπιο και διεθνή, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7860-40-3
Book pages: 
184
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο