Product

Οι επιπτώσεις στην απασχόληση από την διεύρυνση της ευρωπαϊκής ένωσης και την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών

Product

Οι επιπτώσεις της ενιαίας αγοράς στο ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο

Οι επιπτώσεις της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον υγειονομικό τομέα των χωρών μελών της

Κωδικός:
105333
Manufacturer: 
Description: 

Η πολιτική υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι σήμερα έχει λάβει τον χαρακτήρα προσδιορισμού ελάχιστων κοινωνικών προδιαγραφών, λειτουργώντας συμπληρωματικά της οικονομικής ολοκλήρωσης, χωρίς να συγκροτεί ξεχωριστό πεδίο συλλογικών κοινωνικών σχέσεων και διέπεται από την αρχή της επικουρικότητας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η πολιτική υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι σήμερα έχει λάβει τον χαρακτήρα προσδιορισμού ελάχιστων κοινωνικών προδιαγραφών, λειτουργώντας συμπληρωματικά της οικονομικής ολοκλήρωσης, χωρίς να συγκροτεί ξεχωριστό πεδίο συλλογικών κοινωνικών σχέσεων και διέπεται από την αρχή της επικουρικότητας. Η διερεύνηση της κοινότητας με νέες χώρες θέτει ζητήματα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τις επιπτώσεις στο μοντέλο των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των μερών του τριπτύχου κοινωνία - υγεία - υπηρεσίες υγείας στα υφιστάμενα κράτη-μέλη της Ευρώπης. Τα νέα κράτη-μέλη θα φέρουν μαζί τους διαφορετικές παραδόσεις οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης, διαφορετικό επίπεδο υγείας και διαφορετική οργάνωση των υπηρεσιών υγείας. Οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η πολιτική υγείας της Κοινότητας εντοπίζονται πρώτον, στην ελεύθερη κυκλοφορία των επαγγελματιών υγείας, δεύτερον, στη διασυνοριακή ροή των ασθενών και στην επιβάρυνση των συστημάτων υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης υγείας και τρίτον, στην ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων και στους κινδύνους δημόσιας υγείας από την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. Το αντικείμενο της μελέτης αυτής είναι η διαπραγμάτευση των πιο πάνω ζητημάτων από τη σκοπιά της Ελλάδας, με σκοπό τη διατύπωση προτάσεων για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής υγείας στο πλαίσιο της διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Subtitle: 
Η περίπτωση της Ελλάδας
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7946-36-7
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χαράλαμπος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το 1997 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο γνωστικό αντικείμενο της κοινωνικής και της πολιτικής υγείας. Διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει δημοσιεύσει στα ελληνικά και στα αγγλικά για ζητήματα πολιτικής και συστημάτων υγείας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Subtitle: 
Η περίπτωση της Ελλάδας
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7946-36-7
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο