Product

Οι ημερομηνίες σταθμοί της τέχνης

Product

Οι ημερομηνίες σταθμοί του Μεσαίωνα

Οι ημερομηνίες σταθμοί του 19ου αιώνα

Κωδικός:
124471
Αuthor: 
Description: 

Τα βιβλία γερνούν ακόμη πιο γρήγορα και από τους συγγραφείς τους. Για το λόγο αυτό, σε λιγότερο από είκοσι χρόνια από την πρώτη έκδοση, διαπίστωσα ότι οι "Οι ημερομηνίες σταθμοί της Σύγχρονης Εποχής" δεν ανταποκρίνονται ούτε στους βασικούς στόχους της σειράς των "Ημερομηνιών Σταθμών", ούτε στις προσδοκίες της νέας γενιάς των αναγνωστών. Δεν ήταν πλέον θεμιτό, ιδιαιτέρως να αρκεστώ, μετά το 1914, σε μία χρονολογική απαρίθμηση γεγονότων χωρίς καμία υποσημείωση που να ανασυγκροτεί τη βασική του δομή.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα βιβλία γερνούν ακόμη πιο γρήγορα και από τους συγγραφείς τους. Για το λόγο αυτό, σε λιγότερο από είκοσι χρόνια από την πρώτη έκδοση, διαπίστωσα ότι οι "Οι ημερομηνίες σταθμοί της Σύγχρονης Εποχής" δεν ανταποκρίνονται ούτε στους βασικούς στόχους της σειράς των "Ημερομηνιών Σταθμών", ούτε στις προσδοκίες της νέας γενιάς των αναγνωστών. Δεν ήταν πλέον θεμιτό, ιδιαιτέρως να αρκεστώ, μετά το 1914, σε μία χρονολογική απαρίθμηση γεγονότων χωρίς καμία υποσημείωση που να ανασυγκροτεί τη βασική του δομή. Από τους παλαιότερους, τουλάχιστον, ο αριθμός των αυτόπτων μαρτύρων περιορίζεται σταθερά και, απομακρυνόμενος, ο κίνδυνος αντιπαράθεσης με πεποιθήσεις βασισμένες σε προσωπική εμπειρία ελαττώνεται. Η επιστημονική μελέτη της πρόσφατης ιστορίας δε σταματά εξάλλου να προοδεύει. Επιτρέπει μια παρουσίαση απαλλαγμένη από υποκειμενικές εσφαλμένες ερμηνείες. [...] Jean Delorme, είναι επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστήμιου της Τουλούζης.
Subtitle: 
Από το 1789 έως το 1914: Τι γνωρίζω;
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6776-08-5
Book pages: 
167
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Jean Delorme είναι επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Τουλούζης, πρώην μέλος της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών.

Subtitle: 
Από το 1789 έως το 1914: Τι γνωρίζω;
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6776-08-5
Book pages: 
167
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο