Product

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Product

Οι θεσμικές διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μετα-Μάαστριχτ εποχή

Οι θέσεις των ορθοδόξων εκκλησιών στο κείμενο της Λίμα

Κωδικός:
117404
Description: 

[...] Η αξία και η θεολογική σπουδαιότητα του κειμένου της Λίμα είναι μεγάλη για διάφορους λόγους. Ως τέτοιους μνημονεύουμε το γεγονός ότι το εν λόγω κείμενο αντικατοπτρίζει τη θεολογική πρόοδο που έχει επιτελέσει μέσα από τους μακροχρόνιους διμερείς και πολυμερείς θεολογικούς διαλόγους στο πλαίσιο της οικουμενικής κίνησης, προβάλλοντας περιεκτικά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος Οικουμενισμός, καθώς επίσης και τις προκλήσεις που συνεπάγεται για τις Εκκλησίες οι οποίες συμμετέχουν ενεργά στην οικουμενική κίνηση. [...]

14,39 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η αξία και η θεολογική σπουδαιότητα του κειμένου της Λίμα είναι μεγάλη για διάφορους λόγους. Ως τέτοιους μνημονεύουμε το γεγονός ότι το εν λόγω κείμενο αντικατοπτρίζει τη θεολογική πρόοδο που έχει επιτελέσει μέσα από τους μακροχρόνιους διμερείς και πολυμερείς θεολογικούς διαλόγους στο πλαίσιο της οικουμενικής κίνησης, προβάλλοντας περιεκτικά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος Οικουμενισμός, καθώς επίσης και τις προκλήσεις που συνεπάγεται για τις Εκκλησίες οι οποίες συμμετέχουν ενεργά στην οικουμενική κίνηση. [...] (απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-242-333-1
Book pages: 
271
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιωάννης Θ. Νικολόπουλος σπούδασε θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο καθώς και στη θεολογική σχολή του Τιμίου Σταυρού (Holy Cross) της Βοστώνης (ΗΠΑ).

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-242-333-1
Book pages: 
271
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο