Product

Οι κάλτσες του αλεπουδίνου

Product

Οι καλύτερες γεύσεις της μνήνης

Οι κάλτσες του βασιλιά Πέτρου

Κωδικός:
65949
Description: 

Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Το 1915 ο σερβικός στρατός υποχωρεί υπό την πίεση του εχθρού. Ο λαοφιλής βασιλιάς Πέτρος Καραγιώργεβιτς μοιράζεται τα πάθη με το λαό του. Μια Σερβίδα μάνα ψάχνει το στρατιώτη μοναχογιό της σ' ολόκληρη τη Σερβία, κουβαλώντας έναν μπόγο με μια καθαρή δική του φορεσιά. Δεν τον βρίσκει πουθενά, αλλά στο δρόμο της συναντά το βασιλιά.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Το 1915 ο σερβικός στρατός υποχωρεί υπό την πίεση του εχθρού. Ο λαοφιλής βασιλιάς Πέτρος Καραγιώργεβιτς μοιράζεται τα πάθη με το λαό του. Μια Σερβίδα μάνα ψάχνει το στρατιώτη μοναχογιό της σ' ολόκληρη τη Σερβία, κουβαλώντας έναν μπόγο με μια καθαρή δική του φορεσιά. Δεν τον βρίσκει πουθενά, αλλά στο δρόμο της συναντά το βασιλιά. Μια τραγική στιγμή της σερβικής ιστορίας που μέτρησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους στα βουνά της Αλβανίας και στην Κέρκυρα, μια συγκινητική προσωπική ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, ένα μυθιστόρημα με έντονο βαλκανικό χρώμα που διαβάζεται απνευστί.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-03-3248-7
Book pages: 
116
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μίλοβαν Βιτέζοβιτς γεννήθηκε το 1944 στο Βιτέζοβτσι της Δυτικής Σερβίας. Έχει στο ενεργητικό του πάνω τριάντα έργα - μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα, αφορισμούς, θεατρικά έργα, σενάρια για την τηλεόραση - πολλά από τα οποία μεταφράστηκαν σε διάφορες χώρες. Στα ελληνικά έχει εκδοθεί το μυθιστόρημά του "Το καπέλο του καθηγητή Κόστα Βούγιτς" (μτφρ. Χρήστος Γκούβης, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1998). Το μυθιστόρημα "Οι κάλτσες του βασιλιά Πέτρου" κυκλοφόρησε στο Βελιγράδι το 1994 και από τότε έχει κάνει πολλές επανεκδόσεις.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-03-3248-7
Book pages: 
116
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο