Product

Οι κήποι της Τατιάνας

Product

Οι κήποι του διαβόλου

Οι κήποι του Άδωνη

Κωδικός:
115120
Description: 

Σαγηνευτής γυναικών, γεννημένος από το δέντρο σμύρνας, νέος άντρας με το σπέρμα του πλουσιοπάροχο, ο Άδωνης, από την υπερβολή στην ερωτική δεξιότητα, είναι καταδικασμένος στην ανικανότητα. Από τα θεϊκά μυρωδικά καταλήγει στο μαρούλι, φυτό αντιαφροδισιακό, ψυχρό και υγρό, που αποτελεί τροφή των νεκρών. Οι περίφημοι "κήποι του Άδωνη" δεν συνιστούν μια λατρεία της γονιμότητας της γης? είναι καλλιέργειες δίχως καρπούς, στείρες.

17,88 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σαγηνευτής γυναικών, γεννημένος από το δέντρο σμύρνας, νέος άντρας με το σπέρμα του πλουσιοπάροχο, ο Άδωνης, από την υπερβολή στην ερωτική δεξιότητα, είναι καταδικασμένος στην ανικανότητα. Από τα θεϊκά μυρωδικά καταλήγει στο μαρούλι, φυτό αντιαφροδισιακό, ψυχρό και υγρό, που αποτελεί τροφή των νεκρών. Οι περίφημοι "κήποι του Άδωνη" δεν συνιστούν μια λατρεία της γονιμότητας της γης? είναι καλλιέργειες δίχως καρπούς, στείρες. Γυναίκες αφιερωμένες στην ερωτική απόλαυση τους μεταφέρουν στις στέγες, όπου η λάμψη του πιο δυνατού καλοκαιρινού ήλιου και η επίδραση του Σείριου, τις μέρες των "κυνικών καυμάτων", κάνουν τα φυτά τους να μεγαλώνουν απότομα μέσα σε λίγες μέρες. Ο ίδιος όμως αυτός, καυτός ήλιος δεν τους επιτρέπει να εξελιχθούν και να δώσουν καρπούς, καίγονται επιτόπου. "Στην πραγματικότητα" λέει ο J-P. Vernant στην εισαγωγή του "βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στη χώρα του παραμυθιού, αλλά με την παιδική ευχαρίστηση στο άκουσμά του συνδυάζεται τώρα η σοφή ανάγνωση ενός κώδικα, ή, καλύτερα, ποικίλων κωδίκων εγκιβωτισμένων οι μεν στου δε, που μας δίνουν τα κλειδιά ενός ολόκληρου πνευματικού κόσμου, διαφορετικού από το δικό μας, δύσκολου στην πρόσβαση, που ξενίζει ακόμα και σε ορισμένες οικείες εκδηλώσεις του, σαν μέσα από φανταστικές ιστορίες και θαυμαστές διηγήσεις να είχαν οι Έλληνες οργανώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το αλφάβητο που χρησιμοποίησαν προκειμένου να συλλαβίσουν τον κόσμο με τρόπο καθαρά δικό τους, και που ο Detienne μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε".
Subtitle: 
Η μυθολογία των μυρωδικών στην αρχαία Ελλάδα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-1950-Χ
Book pages: 
335
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Marcel Detienne από το 1992 αποτελεί μέλος του John Hopkins University και σήμερα κατέχει σε αυτό την τιμητική θέση ως Basil L. Gildersleeve Professor of Classics. Υπήρξε επίσης ένας από τους ιδρυτές του Κέντρου Συγκριτικών Ερευνών των Αρχαίων Κοινωνιών στο Παρίσι και δίδαξε μέχρι το 1998 ως διευθυντής των σχετικών σπουδών στην Ecole Pratique des Hautes Etudes. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα έργων που αναφέρονται στην Ελληνική Μυθολογία και Θρησκεία, στην κοινωνική και πολιτιστική ιστορία της Αρχαϊκής και Κλασικής Ελλάδας, καθώς και σε ανθρωπολογικές και συγκριτικές προσεγγίσεις του Κλασικού Πολιτισμού.
Έχει γράψει, μεταξύ άλλων: "Les maitres de verite dans la Grece archaique", 1967 ("Οι κύριοι της αλήθειας στην αρχαϊκή Ελλάδα", Πατάκης 2001), "Dionysos mis a mort" (1977), "L’invention de la mythologie", 1981 ("Η Γένεση της Μυθολογίας", Σμίλη), "Dionysos a ciel ouvert", 1986 ("Ο Διόνυσος κάτω από τ’ αστέρια", Αλεξάνδρεια), "L’ecriture d’ Orphee" (1989), "Apollon: le couteau a la main" (1998), "Comparer l’incomparable: pour un comparatisme constructif entre historiens et anthropologues" (2000). Έχει γράψει επίσης σε συνεργασία με τον Jean-Pierre Vernant το "La cuisine du sacrifice en pays grec" (1979) και το "Les ruses de l’intelligence. La metis des Grecs" ("Μήτις, Η πολύτροπη νόηση στην αρχαία Ελλάδα", Ζαχαρόπουλος) και σε συνεργασία με την Giulia Sissa το "La vie quotidienne des dieux grecs", 1989 ("H καθημερινή ζωή των θεών στην αρχαία Ελλάδα", Παπαδήμας).

Subtitle: 
Η μυθολογία των μυρωδικών στην αρχαία Ελλάδα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-1950-Χ
Book pages: 
335
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο