Product

Οι λαοί της Μέσης Ανατολής

Product

Οι λαοί των Βαλκανίων

Οι λαοί του κόσμου

Κωδικός:
91880
Description: 

Ζουν σε απίστευτα υψόμετρα στη στέγη του κόσμου, στις εσχατιές του βορρά που σαρώνονται από παγωμένους ανέμους, σε καυτές ερήμους όπου κινούνται με δυσκολία από τη μια όαση στην άλλη και σε ισημερινές ζούγκλες, όπου το φως του ήλιου φτάνει με δυσκολία στο έδαφος: είναι οι λαοί του κόσμου, φορείς πολιτιστικών μάλλον παρά γενετικών διαφορών, πολιτισμοί των οποίων οι ζωές ακολουθούν έναν ρυθμό διαφορετικό από εκείνον του βιομηχανοποιημένου κόσμου.

91,04 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ζουν σε απίστευτα υψόμετρα στη στέγη του κόσμου, στις εσχατιές του βορρά που σαρώνονται από παγωμένους ανέμους, σε καυτές ερήμους όπου κινούνται με δυσκολία από τη μια όαση στην άλλη και σε ισημερινές ζούγκλες, όπου το φως του ήλιου φτάνει με δυσκολία στο έδαφος: είναι οι λαοί του κόσμου, φορείς πολιτιστικών μάλλον παρά γενετικών διαφορών, πολιτισμοί των οποίων οι ζωές ακολουθούν έναν ρυθμό διαφορετικό από εκείνον του βιομηχανοποιημένου κόσμου. Είναι ανθρώπινες ομάδες και κοινωνίες σε συνεχή εξέλιξη, με εξαιρετική ικανότητα εναλλαγών που οδηγούν σε ατελείωτο αριθμό παραλλαγών και στις οποίες αναφερόμαστε στο σύνολο σαν ανθρωπότητα και ανθρώπινη φύση.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6611-04-3
Book pages: 
320
Book Dimensions: 
36χ26
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

H Mirella Ferrera είναι απόφοιτος της Πολιτιστικής Ανθρωπολογίας και έχει ειδικευτεί στους πολιτισμούς της Μεσοαμερικής, της Αφρικής και της Μεσογείου. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητική αποστολή στην Ανδαλουσία και στην Κένυα και έχει συμβάλει στη μετάφραση και στην διασκευή των καταχωρίσεων στο τμήμα "Λαοί και Πολιτισμοί του Κόσμου", στην ιταλική έκδοση της Βρετανικής Εγκυκλοπαίδειας. Έχει σχεδιάσει χάρτες και εθνογραφικά φύλλα στοιχείων για τον Άτλαντα των Λαών (Ούτετ, Ιταλία) και έχει συντάξει τις εθνογραφικές και εθνολογικές καταχωρίσεις στο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, το οποίο δημοσιεύτηκε επίσης από την Ούτετ.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6611-04-3
Book pages: 
320
Book Dimensions: 
36χ26
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο